glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Gimnastele de la LPS Cetate Deva participă la Campionatele Naţionale

Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti găzduieşte începând de vineri şi până duminică întrecerile din cadrul Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică ale României. Sub titulatura de Campionatul Naţional Individual Open şi Campionatul Naţional al Reprezentativelor de Club, 35 de gimnaşti şi 25 de gimnaste sunt înscrişi în concurs, iar cei mai buni dintre aceştia vor fi angrenaţi în lupta pentru medalii.

Atât la masculin cât şi la feminin competiţia de la Ploieşti constituie un test de verificare pentru componenţii loturilor României în perspectiva Campionatelor Mondiale programate la Stuttgart (Germania) în luna octombrie. La rândul lor, Mondialele de anul acesta sunt un ultim criteriu de calificare cu echipa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Golgotă, Ghiciuc şi Crişan sunt între protagoniste

În competiţia feminină Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva aliniază o echipă alcătuită din Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc şi Ioana Crişan, toate componente ale lotului naţional de senioare. Alături de ele vor concura şi junioarele din lotul naţional aflat în pregătire la Deva.

Vineri, începând cu ora 16, este programat concursul masculin, urmat de festivitatea de premiere la echipe şi individual compus. Sâmbătă, tot de la ora 16, va avea loc concursul feminin, după care vor fi premiate medaliatele la echipe şi individual compus. Duminică se vor desfăşura finalele pe aparate, cele şase ale băieţilor şi patru ale fetelor, premierea făcându-se după fiecare aparat.

Între numele cele mai cunoscute din concurs le regăsim pe Denisa Golgotă, Ioana Stănciulescu sau Silvia Sfiringu la feminin, Marian Drăgulescu (veteranul care va împlini 39 de ani în luna decembrie), Andrei Muntean şi fraţii Gabriel şi Robert Burtănete.

La feminin alături de gimnastele de la LPS Cetate Deva vor concura reprezentantele cluburilor CSM Arad, CS Dinamo Bucureşti, CS Farul Constanţa, CSŞ Focşani, CSŞ 1 Constanţa, CSA Steaua Bucureşti şi CSŞ Bârlad.

La masculin vor evolua reprezentanţii CSM Lugoj, CSM Bistriţa 1, CSM Bistriţa 2, CSA Steaua Bucureşti, CSM Reşiţa, CS Dinamo Bucureşti, CSM Arad şi SCM Buzău.

Tags