Unii angajaţi ai CEH cumulează temporar pensia cu salariul. Directorul Viorel Stancu: „E o situaţie normală şi legală”
Complexul Energetic Hunedoara s-a confruntat ieri cu un nou mic scandal (cel puţin aşa părea la început): aproape 200 de angajaţi cumulează pensia cu salariul. Informaţia s-a propagat destul de rapid, în lipsa unei luări de poziţie din partea directorului general al CEH, Viorel Stancu. Explicaţiile acestuia au venit doar spre seară.
Aproape 200 de actuali salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara ar beneficia şi de pensii, conform unor informaţii publicate iniţial de gazetadedimineaţă.ro. Conform sursei amintite, acest lucru ar contraveni legii. Publicaţia mai spunea că directorul CEH, Viorel Stancu, ar cunoaşte în detaliu situaţia, având şi o listă a angajaţilor care beneficiază şi de pensii.
„Cererile de pensionare se fac individual, iar deciziile se primesc tot individual. Noi nu avem nicio informaţie oficială despre această situaţie. L-am întrebat şi pe domnul Stancu, dar ne-a spus că nu face niciun comentariu pe această temă. Eu sper să fie vorba doar de discuţii şi zvonuri”, a declarat preşedintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, pentru „Glasul Hunedoarei”.
Stancu: „E o situaţie normală”
Abia spre seară, directorul general al CEH, Viorel Stancu, a făcut declaraţii pe tema angajaţilor care primesc şi pensie şi salariu. „Este vorba despre pensionări la cerere, nu la limită de vârstă. În astfel de cazuri, angajatul depune un dosar şi o cerere de pensionare, dar continuă să vină la lucru până când i se emite decizia de pensionare de către Casa Judeţeană de Pensii. Conform legii, pensia i se plăteşte de la data depunerii dosarului. După ce primeşte decizia de pensionare, angajatul are termen 30 de zile să vină la angajator şi să solicite încheierea raporturilor de muncă. E o situaţie obişnuită, în cazul pensionărilor la cerere. Aşa se procedează de vreo 20 – 25 de ani. Da, există o perioadă de o lună sau două în care se cumulează pensia cu salariul, dar aşa e legea. Am avut un val de angajaţi care doreau să iasă la pensie, la cerere, şi care şi-au depus dosare chiar înainte de 1 iulie. Au fost vreo 200 – 220. 100 dintre aceste persoane şi-au încetat deja raporturile de muncă cu societatea noastră. E o situaţie normală şi legală din câte cunosc eu”.
De aceea copii nostrii trebuie sa emigreze, sa se imbuibe hotii
Iau din doua parti stăLear în gat disponibilizările se fac ca nu le mai ajung lor și salarii mari crepaiar pe burta
Da este o situație normala și legala alți sa se imbubuie din 2 3 părți și alți sa fie trimiși acasă cu bani puliîi mă refer la aceia plecați în 2016 sa va băg pună n inimă de ordinarii ce pula lui Critos mai este legal și normal pe lumea asta
Sindicalismul a pierit demult în romania ăstia de acuma sunt mana în mana cu administrația și ăsta nui numai la ceh în la nivel national