glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Turneu de şah pentru elevi la Deva

Activitatea Clubului de Şah Deva din acest an a fost una deosebit de bogată, cuprinzând între altele participarea cu mai mulţi reprezentanţi la Campionatele Naţionale pentru Copii, Juniori şi Tineret, cele opt etape ale Trofeului Clubului de Şah Deva, Festivalul Hunedorean de Şah de la Geoagiu Băi, turnee organizate la Simeria (Cupa Simeriei la şah) şi Haţeg (Cupa de şah Haţeg), turneul intern „Seniori vs. Juniori” şi bineînţeles Openul Internaţional Trofeul Cetăţii din toamnă.

Competiţiile şahiste din 2018 nu s-au încheiat însă în municipiul reşedinţă de judeţ. Rotary Club Deva Castrum şi Clubul de Şah Deva, în colaborare cu Hotel President Deva, organizează sâmbătă, 8 decembrie, la Restaurant President Deva, turneul de şah pentru elevi Cupa „Rotary Deva Castrum”.

Condiţii de participare şi sistemul de desfăşurare

Structura turneului Cupa „Rotary Deva Castrum”este următoarea:
Elevi legitimaţi – şah rapid, 5 runde sistem elveţian
– elevi clasele I – IV
– elevi clasele V – VIII
Elevi nelegitimaţi – 5 runde sistem elveţian
– elevi clasa 0 (inclusiv grădiniţă)
– elevi clasele I – IV
– elevi clasele V – VIII
Timpul de joc pentru legitimaţi va fi 15 minute/ jucător pentru toată partida. La nelegitimaţi se va juca fără ceas, iar în caz că se va depăşi timpul estimat de joc se va introduce ceasul cu timpul de 5 minute/ jucător.
La fiecare grupă/ turneu trebuie să fie minim şase sportivi înscrişi, în caz contrar grupele/ turneele se vor comasa. Taxa de participare este de 15 lei. Participanţii vor prezenta la înscriere carnetul de elev sau adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ la care studiază din care să rezulte clasa în care este înscris. Arbitrii turneului vor fi Iuliu Hegedus, Cosmin Tătăruş şi Marius Lungu.
La fiecare secţiune, legitimaţi şi nelegitimaţi, se vor acorda ca premii pentru locul 1 un trofeu şi o medalie, de la clasa I până la clasa VIII. Toţi copiii participanţi vor primi diplome şi medalii, plus premii surpriză.
Validarea înscrierilor şi şedinţa tehnică vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 10. Cele cinci runde sunt programate să înceapă la orele 10.40, 11.20, 12.00, 12.40 şi 13.20. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 14.
Informaţii suplimentare se pot obţine la Clubul de Şah Deva, Marius Lungu, tel. 0728.842.898, email sah.lungu@yahoo.com şi Rotary Club Deva Castrum, Bianca Oproescu, tel. 0723.079.172, email oproescubianca@gmail.com