glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Trei hunedoreni pe lista PNL la europarlamentare

Lista anunţată de Partidul Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an are pe locuri eligibile trei membri care s-au născut şi au absolivt liceul în judeţul Hunedoara: Siegfried Mureşan (la Hunedoara), Dan Motreanu (la Orăştie) şi Gheorghe Falcă (la Brad).

PNL a anunţat ieri lista validată a candidaţilor săi pentru alegerile europarlamentare de la finalul acestei primăveri. Prima poziţie este ocupată de jurnalistul Rareş Bogdan. Apoi, în ordine, sunt Mircea Hava (primarul oraşului Alba Iulia), Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu şi Violeta Alexandru. Liberalii consideră că pot obţine 10 mandate de europarlamentar.
„Sunt bucuros că avem trei colegi pe locuri perfect eligibile care s-au născut, au crescut şi au învăţat, absolvind inclusiv liceul, în judeţul Hunedoara. Mă refer la Siegfried Mureşan, Dan Motreanu şi Gheorghe Falcă. Nu a mai fost nevoie să susţină organizaţia judeţeană un anumit proiect al unui anumit candidat (anul trecut, cu puţin timp înainte ca Sigfried Mureşan să treacă de la PMP la PNL, liberalii hunedoreni anunţau că-l vor susţine pe Gheorghe Falcă pentru un loc eligibil pe lista europarlamentarelor). Domnii Mircea Hava şi Gheorghe Falcă au decis să-şi continue activitatea politică în postura de europarlamentari”, a reacţionat preşedintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, imediat după comunicarea oficială a listei.

Mureşan: „Sunt cele mai importante alegeri europarlamentare”

Tot ieri, Siegfried Mureşan a declarat că momentul 26 mai 2019 va fi unul extrem de important pentru Uniunea Europeană dar şi pentru România. „În următorii 5 ani, vom lua decizii extrem de importante legate de viitorul UE: cum facem Uniunea mai sigură, cum o aducem mai aproape de cetățeni, cum vom aloca fondurile europene în viitorul buget multianual, cum garantăm drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie după Brexit. Va trebui ca împreună să apărăm Uniunea Europeană, va trebui să contribuim la dezvoltarea ei, va trebui să ne asigurăm că Uniunea Europeană livrează ceea ce cetățenii așteaptă. Va trebui să punem amprenta României asupra deciziilor europene. Dar, pentru a avea un cuvânt important la nivel european, trebuie să avem o bună reprezentare în Parlamentul European”.
Siegfried Mureşan s-a născut în 1981 la Hunedoara, oraş în care a terminat şi liceul, după care, în 2004, a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti. Este europarlamentar din 2014.
Dan Motreanu s-a născut în Orăştie, în 1970. În 1995 a absolvit Facultatea de Litere şi Filozofie – Istorie la Timişoara, după care s-a stabilit la Alba Iulia, unde a lucrat ca profesor de istorie, dar şi ca jurnalist. În 2004 a devenit deputat pe listele PNL Bucureşti. Câteva luni a fost şi ministru al Agriculturii în Guvernul Tăriceanu.
Gheorghe Falcă s-a născut în 1967, la Brad. A absolvit Politehnica din Timişoara în 1994 şi s-a stabilit la Arad. În 2000 a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, iar în 2004 a fost ales primar al oraşului, funcţie pe care o deţine şi acum.