glasul-hd.ro Web analytics

Toma Coconea, al zecelea în prologul Red Bull X-Alps

Petroșeneanul a luat astăzi startul într-una din cele mai dure competiții de anduranță din lume. Tomi a terminat pe locul zece prologul ediției din acest an, etapa de debut fiind de altfel o noutate la Red Bull X-Alps. Competiția propriu-zisă va debuta duminică, 5 iulie, atunci când primii trei clasați în proba de astăzi primesc un avantaj de cinci minute și posibilitatea de a concura pe timp de noapte, într-una din zilele întrecerii.

Primul sosit pe marginea lacului Fuschl am See a fost austriacul Paul Guschlbauer, urmat de cehul Stanislav Meyer și americanul Gavin McClurg – fiecare dintre aceștia parcurcând traseul de aproximativ 40 de kilometri stabilit de organizatori în ceva mai bine de două ore și jumătate, după ce au trecut de cele două puncte de control stabilite la Zwolfehorn și Schafberg, la 1512, respectiv 1763 metri altitudine, în inima Alpilor.

Prezent la toate edițiile Red Bull X-Alps, Coconea a venit al zecelea din 32 de competitiori, parcurgând peste 35 de kilometri în zbor și restul în mers sau în alergare. 

Știre în curs de actualizare.

Back to top button
Close
Close