glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ținutul Pădurenilor, promovat de studenți

Studenți din București, împreună cu fotografi hunedoreni și parteneri locali, au luat la pas Ținutul Pădurenilor pentru a (re)descoperi și promova frumusețea și moștenirea culturală a acestei zone

Acțiunea studenților în județul Hunedoara face parte dintr-un program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României – Romania Student Tour.
Prima etapă de teren din acest an a proiectului a avut loc în Ținutul Pădurenilor, în perioada 14 – 17 iunie. Participanții implicați în proiect au avut ca obiective ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri arheologice. Au surprins în fotografii cele mai reprezentative locuri din Ținutul Pădurenilor, iar imaginile obținute în timpul muncii de teren vor sta la baza realizării catalogului foto “Ținutul Pădurenilor – inima de fier a Daciei străbune”.

România reală, în fotografii

Catalogul va fi prezentat la diverse evenimente naţionale şi internaționale și va permite publicului larg să cunoască locurile, natura, oamenii, tradiţiile, istoria şi obiectivele turistice ale Ținutului Pădurenilor. Vor fi organizate prezentări, dezbateri, expoziţii și proiecții video la Bucureşti, Deva, Hunedoara şi în alte localități din regiunea explorată.
“Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional «știință, pasiune, artă». Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală”, spune coordonatorul proiectului Romania Student Tour, Paul Bordaș.
Acțiunea Romania Student Tour din județul Hunedoara a fost organizată de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti și Asociația Microregiunea Țara Hațegului -Ținutul Pădurenilor, în parteneriat cu Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Asociația Alternative Rurale, UNESCO ProNatura și Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.