glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Tăieri de copaci în centrul istoric al Devei

30 de copaci din Centrul Vechi al reşedinţei de judeţ au fost tăiaţi ieri, de către angajaţii Primăriei. Locul lor va fi luat de platani.

„Motivele sunt mai multe: au fost sesizări ale proprietarilor de spaţii din zonă, arătau şi destul de urât şi, în plus, conform unor specialişti Romsilva consultaţi de noi copacii erau bolnavi. În locul lor vom pune platani”, spune şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Comunală din subordinea Primăriei Deva, Tiberiu Coroiu. Viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, completează: „Copacii erau şi bolnavi şi foarte bătrâni. În plus, începuseră să le şi iasă rădăcinile prin pavaj. Avem toate aprobările necesare pentru tăierea acestora, inclusiv o aprobare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Vor fi plantaţi, în locul lor, copaci tineri, cu o înălţime de 2,5 metri. Pentru refacerea pavajului zonei avem un proiect pentru care vom solicita finanţare din bani europeni. De fapt, proiectul se referă la toată zona Centrului Vechi”.

Tags

3 Comments

 1. Bună ziua,
  Acțiunea de înnoire este binevenita.
  Doua întrebari as vrea sa va adresez:
  -ce impact are coronamentul impozant al platanilor maturi asupra cladirilor din imediata lor vecinatate?
  -ce impact au rădăcinile frumoșilor platani în subteran asupra fundatiilor clădirilor și a diverselor retelele existente deja in zona respectiva?
  Va mulțumesc.
  Cu stima G.Radulescu

 2. Aceeasi intrebare mi-am pus-o mai de mult si eu, vazand platanii din fata cladirii Liceului Decebal… foarte des plantati, zic eu. Dar cu siguranta vor fi taiati si ei , peste cativa ani 🙁