glasul-hd.ro Web analytics


Eveniment

Convenţie pentru ASE la Deva

Consiliul Local Deva a aprobat ieri convenţia de colaborare ce urmează să fie încheiată cu Academia de Studii Economice Bucureşti pentru redeschiderea unei unităţi a instituţiei de învăţământ amintite în reşedinţa de judeţ.

În forma adoptată de consilierii Devei, convenţia de colaborare cu ASE Bucureşti vizează o durată de 5 ani şi are ca obiect principal derularea unor cursuri de învăţământ la distanţă (şi nu la zi, cum s-a comunicat iniţial, cu câteva luni în urmă) în specializările de management, respectiv contabilitate şi informatică de gestiune.

„Centrul de suport teritorial” înfiinţat de ASE Bucureşti în reşedinţa de judeţ va cuprinde şi un „centru de excelenţă”, în cadrul căruia se vor derula cursuri de formare a personalului din adminstraţia publică şi se va acorda asistenţă pentru proiecte cu finanţare europeană. Alte obiective ale „centrului de excelenţă”  sunt acordarea de consultanţă pentru serviciile publice dar şi pentru IMM-uri, precum şi suport de specialitate pentru implementarea conceptului de „e-administraţie”, în Deva.

Aceeaşi convenţie mai prevede ca, începând din 2018, ASE Bucureşti să deruleze aici şi un program de masterat cu dublă diplomă, în colaborare cu Universitatea Artois din Arras – Franţa.

Tags
Back to top button
Close
Close