glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa rămâne lider chiar dacă nu a jucat

Sâmbătă a fost programată etapa cu numărul 4 din Divizia Naţională de Seniori la Rugby (DNS), întrecere în care este angrenată şi o reprezentantă a judeţului nostru, Ştiinţa Petroşani. În Grupa Centru-Nord din care aceasta face parte s-au disputat două jocuri, ambele încheiate cu victoria favoritelor, care au obţinut şi punctul bonus ofensiv.

Ştiinţa Petroşani a avut zi de pauză, deoarece CS Mănăştur s-a retras din campionat. Cu toate acestea, trupa condusă de pe margine de antrenorul Adrian Costache rămâne lider autoritar în Grupa Centru-Nord, cu 15 puncte din 15 posibile (trei victorii în trei partide, toate cu punct bonus). Ştiinţa este urmată în clasament de Gura Humorului şi Bucovina, ambele cu câte 10 puncte, departajate de esaveraj, CSU AV Arad cu 5 puncte şi CSM Sibiu cu 0 puncte.

Victorii scontate pentru favorite în ambele grupe

În această rundă a patra, la Arad s-au întâlnit CS Universitatea Aurel Vlaicu şi Bucovina Suceava. Campioana de acum două ediţii a DNS, formaţia oaspete, a învins cu 30 – 18 (patru la trei la eseuri) şi a acumulat zece puncte în clasamentul grupei. Tot zece puncte a adunat şi debutanta Rugby Club Gura Humorului, care a învins la scor acasă, 66 – 12, pe SC Municipal Sibiu, cu zece eseuri marcate faţă de cele două ale sibienilor. Este însă doar prima victorie obţinută pe teren de moldoveni, pentru că meciul din etapa anterioară de la Arad a fost omologat „la masa verde” cu 0 – 5 (pe teren a fost 19 – 15 pentru gazdele de la CSUAV).
În Grupa Centru-Sud s-au jucat – incredibil – DOUĂ partide! Facem haz de necaz, dar în afară de aceste două meciuri de sâmbătă s-a mai disputat în această grupă un singur joc în cele trei etape anterioare… Şi aici favoritele au avut parte de succese facile.
CS Năvodari a învins pe teren propriu pe Rugby Club Griviţa Bucureşti cu 33 – 0, marcând cinci încercări, iar Rugby Club Bârlad a trecut uşor, tot acasă, de rivala RC Municipal Galaţi, scor 51 – 16 (a fost şapte la doi la eseuri). În clasament conduce Năvodari cu 10 puncte, urmată de Bârlad cu 5 puncte. Rămâne să vedem ce şi cât se va mai juca în grupa Centru-Sud, din care Moromeţii Turnu Măgurele s-a retras, iar Sportul Studenţesc Bucureşti nu a disputat încă nici un meci.

Deplasare accesibilă la Sibiu

În runda următoare, care se va disputa la finele acestei săptămâni, liderul Ştiinţa Petroşani va evolua în deplasare, la Sibiu, pe terenul „lanternei roşii” din Grupa Centru-Nord, CS Municipal din localitate. În celălalt meci al grupei din această ultimă etapă a turului se întâlnesc celelalte două ocupante ale podiumului, Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului. CSU AV Arad va sta în această săptămână.
Grupa Centru-Sud programează partidele RC Griviţa – RC Bârlad şi Sportul Studenţesc – CS Năvodari, cu mari dubii în privinţa disputării ultimei dintre ele. Şi aici RC Municipal Galaţi are etapă de pauză.

Etapa 4, rezultate

Grupa Centru-Nord:
RC Gura Humorului – CSM Sibiu 66 – 12
CSU AV Arad – CSM Bucovina Suceava 18 – 30
Ştiinţa Petroşani – CS Mănăştur anulat
Grupa Centru-Sud:
CS Năvodari – RC Griviţa 33 – 0
RC Bârlad – RCM Galaţi 51 – 16
Moromeţii Tr. Măgurele – Sportul Studenţesc anulat

Clasament Grupa Centru-Nord
1. Ştiinţa 15 puncte, 168 – 27 esaveraj (3 meciuri)
2. Gura Humorului 10 p, 88 – 50 (3 m)
3. Bucovina 10 p, 78 – 64 (3 m)
4. Arad 5 p, 72 – 157 (4 m)
5. Sibiu 0 p, 50 – 158 (3 m)

Clasament Grupa Centru-Sud
1. Năvodari 10 puncte, 76 – 8 esaveraj (2 meciuri)
2. Bârlad 5 p, 59 – 59 (2 m)
3. Griviţa 0 p, 0 – 33 (1 m)
4. Galaţi 0 p, 16 – 51 (1 m)

Etapa viitoare, 13 octombrie

Grupa Centru-Nord:
CSM Bucovina Suceava – RC Gura Humorului
CSM Sibiu – Ştiinţa Petroşani
CS Mănăştur – CSU AV Arad anulat
Grupa Centru-Sud:
RCM Galaţi – Moromeţii Tr. Măgurele anulat
RC Griviţa – RC Bârlad
Sportul Studenţesc – CS Năvodari