glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani continuă parcursul perfect din play-off la rugby

Divizia Naţională de Seniori la rugby a programat la sfârşitul săptămânii trecute meciurile etapei cu numărul 2 din play-off. Favoritele s-au impus din nou cu autoritate, singura excepţie numindu-se Rugby Club Bârlad, care a câştigat greu, 18 – 15, întâlnirea de la Bucureşti cu Griviţa.

Ştiinţa Petroşani şi-a continuat marşul triumfal prin DNS în această ediţie 2018 – 2019 cu o nouă victorie în care a obţinut punctul bonus ofensiv. Duminică, rugbyştii antrenaţi de Adrian Costache s-au impus cu 38 – 7 în partida de pe teren propriu cu CSM Bucovina Suceava. Petroşănenii au reuşit şase eseuri, patru dintre ele transformate, faţă de unul singur al sucevenilor. Principala contracandidată a Ştiinţei la primul loc, CS Năvodari, a obţinut şi ea un succes lejer, 61 – 3 în deplasarea de la Gura Humorului.
În clasamentul play-off, după două etape, conduc cu câte 10 puncte CS Năvodari şi Ştiinţa Petroşani, departajate de esaveraj (128 – 3 faţă de 79 – 14), urmate de RC Bârlad cu 9 puncte. Pentru ultimul loc din semifinale se luptă celelalte trei formaţii, Griviţa Bucureşti cu un punct, Bucovina Suceava şi Gura Humorului cu zero puncte.
Etapa viitoare programează sâmbătă, de la ora 10, marele derby CS Năvodari – Ştiinţa Petroşani, duel care este foarte posibil să decidă primul loc în play-off, dar şi să se reediteze în finala campionatului. Celelalte partide ale rundei a treia sunt RC Bârlad – RC Gura Humorului şi CSM Bucovina Suceava – RC Griviţa Bucureşti.