glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Campionatele Europene de gimnastică, etapă în drumul spre Mondiale

Gimnastele de la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva alcătuiesc integral lotul feminin de gimnastică al României care va participa la Campionatele Europene individuale de gimnastică artistică. Competiţia care are loc de miercuri până duminică la Szczecin, în Polonia, a ajuns anul acesta la cea de a opta ediţie, la care vor lua startul peste 300 de gimnaşti, 183 la masculin şi 124 la feminin.

Devencele Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc şi Nica Ivănuş sunt cele care vor reprezenta România la aceste întreceri. Colectivul tehnic al lotului feminin este alcătuit din antrenorii Nicolae Forminte, Liliana Cosma şi Marius Vintilă. Din delegaţia masculină fac parte Marian Drăgulescu, Roland Modoianu, Cristian Băţagă, Robert Ghiuzan şi Andrei Muntean, alături de antrenorii Marius Urzică, Ştefan Gal şi Adrian Ianculescu.
Calificările în concursul feminin încep joi. Finala la individual compus este programată vineri, finalele pe aparate urmând să se desfăşoare sâmbătă la sărituri şi paralele şi duminică la bârnă şi sol. Marea speranţă a fetelelor la aceste Campionate Europene individuale este Denisa Golgotă, de la care se speră calificări în finalele de la individual compus, sol şi sărituri, deşi concurenţa va fi acerbă, spune tehnicianul Nicolae Forminte.
„Suntem concentraţi pe un singur vârf de formă, iar acesta trebuie atins la Campionatul Mondial, unde jucăm calificarea României la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo. Celelalte competiţii sunt intermediare. Acordăm importanţa cuvenită fiecăreia, încercăm să le tratăm foarte serios, dar mereu avem în gând să evităm pe cât posibil incidentele care ţin de sănătate şi care ar putea să ne scoată din circuit gimnastele pe care mizăm la Mondiale. Colectivul este destul de restrâns şi nu ne permitem să pierdem pe nimeni.
Sperăm ca una sau două dintre fetele noastre să fie prezente şi la Jocurile Europene de la Minsk. Calificarea la această competiţie este destul de complicată, un prim criteriu fiind situarea între primele 18 în clasamentul de la individual compus la Campionatele Europene, apoi medaliatele şi finalistele de la fiecare aparat mai au o şansă de calificare”, a mai adăugat antrenorul coordonator al lotului feminin al României.