glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Sportivi hunedoreni participă la FOTE

După Jocurile Europene de la Minsk şi Campionatele Mondiale Universitare de la Napoli, o nouă competiţie majoră va avea loc în perioada 21 – 27 iulie: Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku.

În întrecerile de la judo, în lotul României care va merge în capitala Azerbaidjanului se numără şi două sportive din Deva, Georgiana Miller şi Anne Marie Brebinaru, legitimate la Sport Club Municipal. Alături de ele vor mai concura pentru ţara noastră alte patru fete şi şase băieţi: Iasmina Covaciu, Georgiana Hagianu, Florentina Ivănescu, Alexandra Paşca, Ionuţ Botofei, Alex Creţ, Ioan Dziţac, Robert Matei, Vlad Topală şi David Fodor. Competiţia în care judoka români vor lupta pentru medalii se va desfăşura într-o sală cu o capacitate de 8000 de locuri, Heydar Aliyev Arena.

Şi gimnastica românească, unde Deva încă mai are un cuvânt greu de spus, va încerca să vină cu medalii de la această competiţie, după o “secetă” prelungită la acest capitol. Antrenorii Nicolae Forminte şi Liliana Cosma însoţesc lotul feminin alcătuit din Silvia Sfiringu, Antonia Duţă şi Ioana Stănciulescu. Spre deosebire de alte ocazii, de data aceasta şansele la podium par mai mari la masculin, unde delegaţia României îl are în componenţă pe Gabriel Burtanete, proaspăt campion mondial de juniori luna trecută în concursul de la Gyor. Alături de el vor mai concura în National Gymnastics Arena din Barku fratele său Robert Burtănete şi Raul Şoica.

Tags
Back to top button
Close
Close