glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştefan Nanu e noul antrenor al lui Cetate

După ce a încheiat campionatul trecut cu Romulus Gabor antrenor „în scripte” şi Ciprian Luca în realitate pe banca tehnică, Cetate Deva a reluat pregătirile pentru noul campionat la începutul acestei săptămâni cu o nouă conducere.

Dacă discuţiile cu Radu Birlică, fost administrator juridic la ACS Poli Timişoara, pentru preluarea postului de preşedinte al clubului nu s-au finalizat, în schimb în cele din urmă s-a bătut palma cu un nou antrenor. Echipa va activa şi în sezonul viitor în liga a treia, primind acceptul Federaţiei la cererea depusă.

Cel care se află acum la cârma echipei şi a condus primele antrenamente este fostul internaţional Ştefan Nanu. „Mi-am asumat o răspundere majoră, în urma unor discuţii purtate la Primărie cu factorii de decizie. După cum se ştie, Cetate a retrogradat, dar a făcut cerere şi a fost reprimită în Liga 3. Obiectivul fixat este să creem o echipă competitivă, cu care să ne clasăm pe locurile 1 – 8, şi să promovăm jucători tineri din Deva”, a fost prima declaraţie a lui Nanu în calitate de antrenor al lui Cetate.

Aşteaptă completarea lotului pentru liga a treia

Deocamdată lotul pe care noul tehnician îl are la dispoziţie este unul restrâns. „În prima zi am avut la antrenament doar zece jucători (n. red.: marţi 18, miercuri 14). Suntem în discuţii cu foarte mulţi jucători, în principal tineri cu valoare. În afară de aceştia vom mai avem nevoie şi de câţiva jucători cu experienţă, pentru ca cei tineri să crească pe lângă ei. Vor mai veni cu siguranţă în perioada următoare încă cinci – şase jucători, suntem în discuţii cu foarte mulţi, inclusiv de liga a doua. De rămas au rămas din lotul vechi cei doi portari, Lupu, Dina – pe care îl ştiu bine – şi încă doi copii. La capitolul noutăţi îl mai avem pe Bogdanovici, 28 de ani, fost în liga a doua la FC Olt, care a venit cu pretenţii salariale mici. Au revenit Apostol şi Doboş, care au jucat în campionatul trecut la CS Hunedoara. În această primă săptămână facem antrenamente de reacomodare la efort. Tot acum în pregătiri îi şi evaluez pe băieţi, am nevoie în primul rând de jucători cu atitudine”, a mai spus noul tehnician al Devei.

Urmează un cantonament şi meciuri amicale

Referitor la programul echipei, fostul internaţional a menţionat că „săptămâna viitoare doresc un cantonament de 6 – 7 zile într-o zonă montană din judeţ. O să discut cu Marius Sîrbu de la centrul de juniori despre cei la grupele de 17 şi 19 ani, pentru că vreau să am câte doi – trei dintre ei la antrenament. De săptămâna viitoare ne dorim să începem amicalele, în principiu cu Energeticianul, cu Hunedoara şi cu alte echipe din judeţ. Trebuie să avem răbdare la construcţia echipei, din ce am văzut infrastuctura e OK, am înţeles că până în toamnă va fi gata şi terenul doi, cu sintetic.”

Ştefan Nanu (50 de ani) a debutat ca jucător la Electroputere Craiova

A mai jucat la Farul, Rapid, Vitesse Arnhem, Steaua, Oţelul, Poiana Câmpina

Are şapte selecţii la Naţionala României

Între echipele antrenate se numără Poiana Câmpina, Minerul Motru, Râmnicu Vâlcea U-17, ACS Poli Timişoara

Tags
Back to top button
Close
Close