glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Speranţe pentru kaiaciştii de la LPS Cetate la Naţionalele de juniori şi cadeţi

Tinerii sportivi legitimaţi la secţia de kaiac, cea mai nouă de la Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva, au avut evoluţii excelente la două competiţii organizate la Timişoara, „Regata Clubului Sportiv Şcolar 1” şi „Memorialul Zeno Lache”. Evoluţia lor este îmbucurătoare şi dătătoare de speranţe în perspectiva apropiatelor Campionate Naţionale pentru juniori şi cadeţi programate la sfârşitul acestei săptămâni, care se vor desfăşura pe lacul Bascov, Piteşti.

Cei şase kaiacişti deveni au obţinut şase medalii, dintre care una de aur, trei de argint şi două de bronz, în condiţiile în care la aceste întreceri au participat sportivi de la 12 cluburi din zona de vest a ţării, unele cu o foarte bogată tradiţie în sporturile nautice.
Regatele de la Timişoara au avut loc pe canalul Bega, între podul „Michelangelo” şi podul „Mihai Viteazul”, organizatori fiind Clubul Sportiv Nautic Banat Timişoara, respectiv Clubul Sportiv Şcolar 1 Timişoara.

Larisa Răileanu şi Nadia Haidar, aur la junioare III

Dintre elevii profesorului Alexandru Mureşan, coordonatorul secţiei de kaiac de la LPS Cetate Deva, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Larisa Răileanu şi Nadia Haidar. Acestea au câştigat proba de kaiac dublu 1.000 metri la junioare III, ele concurând şi în probele individuale la această categorie. Astfel, Larisa Răileanu a terminat la locul 2 la kaiac simplu 1000 metri şi locul 3 la kaiac simplu 200 metri, iar Nadia Haidar s-a clasat a doua la kaiac simplu la 200 metri atât la Regata CSŞ 1 cât şi la Memorialul Zeno Lache. Un loc 3 şi medalie de bronz a obţinut Alexandru Ioan Mureşan la kaiac dublu 1.000 metri, el ducând mai departe tradiţia familiei în acest sport.
Au participat la acest ultim test de verificare înaintea Naţionalelor de la Bascov sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Liceul Teoretic Traian Lalescu Orşova, Clubul Sportiv Şcolar 1 Timişoara, Clubul Sportiv Şcolar Alexandria, Clubul Sportiv Nautic Banat Timişoara, Clubul Sportiv Municipal Arad, Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva, Clubul Sportiv Şcolar Gloria Arad, Clubul Sportiv Şcolar Nautic Hunedoara, UTA Arad, Clubul Sportiv Timişul Şag, Voinţa Arad, Clubul Sportiv Atletic.

Back to top button