glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Un titlu şi alte trei medalii pentru Champions Club Karate la Europeanul SKDUN

Champions Club Karate continuă să obţină rezultate notabile pe plan intern şi internaţional. Mihai Martinesc şi Adelin Opra, doi dintre sportivii legitimaţi la acest club, au revenit cu patru medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz, de la Campionatul European SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations).

Ediţia din acest an – cea cu numărul nouă a acestei competiţii – s-a desfăşurat în localitatea Bar din Muntenegru, în perioada 12 – 14 aprilie, sub titulatura „European Shotokan Karate Championship & Kohai Cup”. La întreceri au participat peste 800 de karateka reprezentând 21 de ţări.

Mihai Martinesc e din nou campion european

Mihai Martinesc, multiplul campion mondial şi european SKDUN începând din 2016, şi-a apărat titlul continental chiar dacă a trecut la o altă categorie. Mihai a concurat de data aceasta la – 70 kg băieţi 14 – 15 ani, impunându-se şi acum în faţa adversarilor şi cucerind medalia de aur. Un debut excelent în SKDUN şi-a făcut la aceste europene Adelin Opra, care a câştigat medalia de bronz în proba de kumite la categoria + 70 kg băieţi 14 – 15 ani. Adelin este şi el multiplu campion mondial şi european, dar la WUKF. Cei doi sportivi sunt pregătiţi la club de sensei Teodor Gârbău la Deva şi sensei Sorin Avram la Brad, a căror contribuţie la rezultatele elevilor lor trebuie amintită.
În urma performanţelor individuale obţinute, Mihai Martinesc şi Adelin Opra au fost selecţionaţi în echipa de cadeţi a României prezentă la Campionatul European din Muntenegru. Concurând pentru România, Martinesc şi-a mai adăugat în palmares alte două medalii. El a cucerit argintul şi a devenit vicecampion european la categoria + 55 kg băieţi 14 – 15 ani, iar în întrecerea pe echipe mixt a obţinut medalia de bronz. Delegaţia ţării noastre la Bar a fost condusă de preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate SKDUN, shihan Aurel Pătru.
Cei doi karateka de la Champions Club Karate au urcat astfel de patru ori pe podiumul de premiere la ediţia 2019 a Campionatului European SKDUN.

Back to top button
Close
Close