glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Meci West – Autobergamo în play-off-ul juniorilor la futsal

Cele două echipe devene care participă în Campionatul Naţional de Juniori U-19 la futsal se vor confrunta între ele într-un meci direct din play-off pentru calificarea la turneul final. Aşa cum am arătat în Glasul Hunedoarei, acest lucru se prefigura încă înaintea partidelor din ultima etapă, rezultatele înregistrate confirmând acest lucru.

Victorie West, înfrângere Autobergamo în ultima etapă

În derbyul rundei, West Deva a învins în deplasarea de la Arad pe Şoimii Şimand, după un joc extrem de spectaculos şi de dramatic, cu scorul de 10 – 9. În cazul unei înfrângeri mai exista posibilitatea teoretică pentru West de a pierde primul loc în seria a cincea, însă victoria le-a securizat câştigarea seriei. Gazdele au condus la pauză cu 3 – 1, iar spre sfârşitul meciului au avut chiar şi un avantaj de trei goluri pe tabelă, însă devenii au revenit formidabil pe final şi au întors rezultatul. Marcatorii lui West în această întâlnire au fost Denis Boldor, autorul a cinci goluri, Daniel Avram cu două goluri, Nicolae Trofin, Robert Bulzan şi Dacian Moldovan cu câte un gol.
În celălalt joc al etapei, Autobergamo Deva a fost învinsă la Timişoara de Informatica cu 5 – 3. Omul meciului a fost Mihnea Toader, ex-Autobergamo Deva, care acum joacă pentru Timişoara. El a înscris de trei ori, fiind „călăul” fostei sale formaţii. Devenii au deschis scorul repede, prin Blăgăilă (min. 4), dar Informatica a intrat în avantaj la pauză prin golurile lui Nastai şi Stănilă. Andrei Vladislav a egalat pentru Autobergamo, însă Mihnea Toader a ieşit la rampă şi a reuşit un hat-trick. Pentru deţinătoarea titlului naţional U-19 a mai înscris o dată Blăgăilă, care la un moment dat a redus scorul la 4 – 3.

Informatica – Şoimii e celălalt meci din play-off

Să mai spunem că între timp s-a jucat şi restanţa Muncitorul Reşiţa – Şoimii Şimand, încheiată cu victoria oaspeţilor, scor 3 – 4. Meciul a contat pentru etapa a noua, penultima, a campionatului U-19. Ieri s-a jucat şi ultimul meci rămas de disputat din seria noastră, Şoimii Şimand – Informatica Timişoara, o restanţă din etapa a şaptea.
Ca urmare a acestor rezultate, clasamentul din seria 5 a campionatului Naţional de Juniori U-19 se prezintă astfel. Pe primul loc a terminat West Deva cu 21 puncte, şapte victorii şi o înfrângere, golaveraj 54 – 35, urmată de Informatica Timişoara cu 15 puncte, golaveraj 35 – 25 (un meci mai puţin), Şoimii Şimand cu 12 puncte, golaveraj 50 – 40 (un meci mai puţin) şi Autobergamo Deva 6 puncte, golaveraj 30 – 46, din două victorii şi şase înfrângeri. Pe ultimul loc a terminat Muncitorul Reşiţa, 3 puncte şi golaveraj 27 – 50.
Primele patru formaţii s-au calificat în faza eliminatorie a campionatului. Acestea vor juca tur-retur un play-off după sistemul locul 1 – locul 4 şi locul 2 – locul 3, jocul tur fiind programat pe terenul echipei mai slab clasate. Primul meci cunoscut deja este cel între echipele devene, cu Autobergamo gazdă în manşa tur, iar cel de-al doilea se va disputa între Informatica şi Şoimii, de rezultatul restanţei depinzând ordinea celor două şi implicit a locului de desfăşurare al celor două partide. Câştigătoarele din play-off se califică la turneul final de 12 echipe al Campionatul Naţional de Juniori U-19.

Back to top button