glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Șoferul care a intrat pe contrasens pe autostradă nu consumase băuturi alcoolice

Medicii legiști au finalizat autopsia și analizele de sânge ale șoferului care a pătruns, sâmbătă, pe contrasens pe autostradă, provocând un adevărat carnagiu. Potrivit acestora, rezultatul alcoolemiei este zero, ceea ce înseamnă că șoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Patru persoane au murit în urma impactului, iar alte trei au fost rănite.

Medicii legiști susțin că traumatismele suferite de conducătorul auto au fost mult prea grave pentru ca acesta să supraviețuiască. Ieri, aceștia au finalizat și rezultatele testelor care stabilesc alcoolemia, iar în urma lor s-a ajuns la concluzia că șoferul nu consumase alcool. Așadar, varianta unor martori de la fața locului, în care totul s-ar fi întâmplat din cauza băuturii, cade. Singura variantă care încă stă în picioare este aceea că șoferul a intrat din greșeală pe contrasens, pe autostradă.

Accidentul de pe Autostrada A1 s-a produs după ce, se pare, şoferul unui autoturism nu a fost atent la indicatoare şi a greşit breteaua autostrăzii, astfel că în loc să meargă dinspre Simeria spre Alba, a pătruns pe sensul opus, spre Deva, spun reprezentanţii Poliţiei Hunedoara. A mers câțiva kilometri pe contrasens, băgând spaima în toți șoferii cu care s-a intersectat. „Cursa” s-a oprit în urma impactului cu un microbuz, care nu a mai putut să îl evite. Toate persoanele decedate erau în aceeaşi maşină. „Trei persoane au decedat pe loc, în urma impactului. O persoană de sex masculin, încarcerată, a intrat în stop cardio-respirator în momentul extragerii. S-au făcut manevre de resuscitare dar, din păcate, fără succes”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu.