glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Primăria Hunedoarei pregăteşte angajări. Cele mai multe vor fi la Castel

Consiliul Local Hunedoara a aprobat ieri modificarea organigramei Primăriei astfel încât în aceasta să apară câteva posturi noi şi să dispară două posturi de muncitor calificat.

Conform deciziei consilierilor locali, la Castelul Corvinilor se vor înfiinţa 10 posturi de personal contractual (cinci supraveghetori de muzeu, un casier, un îngrijitor şi trei muncitori calificaţi). Un post vacant de inspector din cadrul aparatului de specialitate al primarului se transformă într-un post de referent. Aceeaşi decizie mai prevede că un alt post de muncitor de la Creşa „Căsuţa cu pitici” se transformă în post de educator, iar alte două posturi de muncitor de la aceeaşi unitate se desfiinţează.

În ce priveşte principala modificare a organigramei, cea de la Castelul Corvinilor, primarul Dan Bobouţanu a declarat: „Suntem şi acum sub normativul de personal aprobat de Prefectură cu vreo 160 de posturi. Nu se depăşeşte astfel nicio limită a numărului de angajaţi şi chiar suntem departe de a o atinge. La Castelul Corvinilor e nevoie de un surplus de personal. Până acum am rezolvat această problemă detaşând persoane din alte departamente ale Primăriei la Castel. Obiectivul turistic funcţionează şi sâmbăta, şi duminica, şi în sărbătorile legale, dar legislaţia muncii ne obligă să respectăm un anumit număr de ore de lucru. Din acest motiv e nevoie de posturi în plus la Castelul Corvinilor. Ele se vor ocupa prin concurs”.