glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Despre fotografie, daci și romani la Costești

Elevii din județul Hunedoara, pasionați de arta fotografică și interesați de două dintre popoarele Antichitaţii europene – dacii şi romanii – au posibilitatea să se înscrie în „Tabăra naţională de fotografie, cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană”. Tabăra se va desfășura la Centrul de Agrement de la Costeşti.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara organizează în această vară o nouă ediție a „Taberei Naționale de Fotografie, Cultură, Tradiții și Civilizație Dacică și Romană”. Prin această acțiune, DJST își propune dezvoltarea și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru tineri. Deși tabăra se desfășoară în perioada 13-25 august, înscrierile au început și se derulează până în 15 iulie, locurile disponibile fiind în număr de 110. Potrivit reprezentanților DJST, anul acesta, tabăra se va desfășura în două serii: seria 13 – 18 august 2018 este dedicată elevilor din clasele IX – XII, iar seria 20 – 25 august 2018 elevilor din clasele V – VIII. Cei care doresc să participe trebuie să fie înscriși într-o formă de învățământ, să aibă vârsta cuprinsă între 10 şi 20 de ani, să fie cetăţeni români cu domiciliul în România, să fie apţi din punct de vedere medical și să aibă acordul scris al părinților că pot participa în tabără.

Cursuri foto interactive

În acest an, tabăra se adresează tinerilor care manifestă interes faţă de arta fotografică și istorie, în special celor care vor să cunoască mai bine două dintre popoarele Antichitaţii europene, dacii şi romanii. „Până acum ne-am axat doar pe cultură, istorie și tradiții romane și dacice. Anul acesta venim cu ceva inovativ și introducem și arta de a fotografia. Prin această nouă componentă a taberei dorim să venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor, în ziua de azi mai toți tinerii dețin cont pe site-uri de socializare unde postează poze din aproape toate activitățile lor zilnice și, din păcate, majoritatea însă nu au cunoștinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografie. În plus, anul acesta vom avea un program foarte diversificat, cu activități inspirate din cultura, tradițiile și obiceiurile daco-romane și cursuri foto interactive, care vor creşte notorietatea acestei locații și gradul de interes în rândul elevilor, studenţilor și cadrelor didactice. Suntem convinși că în urma participării la această tabără, pe lângă îmbogățirea cunoștințelor, tinerii vor identifica și noi modalități de petrecere a timpului liber”, au precizat reprezentanții DJST Hunedoara.

Acte necesare pentru înscriere

Înscrierea participanților pentru tabăra națională se realizează în baza următoarelor documente: formularul de înscriere tip care se găsește pe site-ul DJST, documentul de identitate (CI / certificat de naștere) – în copie; diplome/ certificate/ adeverințe/ contracte de voluntariat/ recomandări – în copie; acordul scris al părinților. Formularul de înscriere completat se transmite către DJST Hunedoara, însoțit de documentele solicitate. Costul privind cazarea, masa, serviciile și materialele beneficiarilor va fi suportat de către Ministerul Tineretului și Sportului.