glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrație

Situaţia Casei de Cultură Hunedoara s-a deblocat dar… mai e mult până departe

 

 

Consiliul Judeţean anunţă că s-a început lucrul pentru întocmirea documentelor necesare continuării lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotare a Casei de Cultură din Hunedoara. Urmează însă o licitaţie şi, cu şansă, lucrările ar putea începe cel mai devreme în a doua jumătate a anului.

Casa de Cultură din Hunedoara a fost închisă în iarna lui 2015, imediat după tragedia de la „Colectiv”. Nu avea aviz de funcţionare ISU. Mai rău, bazinul de apă din care să fie alimentată instalaţia de stingere a incendiilor a fost, se pare, plătit, dar nu exista în realitate.

Doi ani, Primăria Hunedoarei şi Consiliul Judeţean s-au căznit să găsească o soluţie pentru a continua lucrările.

Soluţia a reprezentat-o un nou parteneriat între Primărie şi CJ Hunedoara, altul decât cel întocmit în urmă cu aproape 10 ani, în baza căruia tot Consiliul Judeţean a început lucrările de reabilitare a Casei de Cultură. Doar că vechiul proiect nu a inclus puncte importante, cum sunt schimbarea scaunelor din principala sală de spectacole, geamuri termopan cu rame din lemn stratificat, sau dotarea scenei acesteia cu instalaţii noi.

Marţi, Consiliul Judeţean a anunţat că până în luna martie a acestui an va fi gata documentaţia necesară organizării unei licitaţii pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrărilor care mai sunt necesare la obiectivul cultural din municipiul Hunedoara.

“Conform notei conceptuale si a temei de proiectare întocmite (de Primăria Hunedoara – n.red.), reabilitarea imobilului va avea ca rezultat final aducerea clădirii la un nivel estetic și funcțional cât mai actual, în baza legislației în vigoare.

Lucrările de modernizare vor avea drept scop asigurarea unor condiții moderne de desfășurare a activitaților culturale și de divertisment, îndeplinirea condițiilor de securitate la incendii, realizarea instalațiior de mecanica scenei și sonorizare, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, înlocuirea ușilor interioare și exterioare, modernizarea birourilor și a grupurilor sanitare, revizuirea instalațiilor electrice de iluminat și dotarea cu corpuri de iluminat, asigurarea unui climat adecvat de încălzire și ventilație, reabilitarea finisajelor interioare și exterioare, prevederea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălii de la parter, dispozitive desfumare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spectacole, ținandu-se cont la proiectare de investițiile din fonduri publice realizate în anii anteriori”, precizează Consiliul Judeţean.

Urmează o licitaţie

În anunţul instituţiei amintite se mai aminteşte că în decembrie anul trecut a fost semnat un contract pentru expertiză tehnică, audit energetic, DALI şi avize cu societatea Delta Dumar Proiect SRL, în valoare de 138.000 de lei, TVA inclus. La începutul lunii februarie, societatea amintită ar trebui să prezinte documentele prevăzute de contract, iar în baza acestora Consiliul Judeţean va demara licitaţia pentru a desemna firma (sau firmele) care să se ocupe de proiectarea tehnică şi execuţia propriu-zisă a lucrărilor. Procedura va dura cel puţin 60 de zile. Dacă rezultatul va fi contestat, nimeni nu va putea estima un termen la care vor putea începe efectiv lucrările. Dacă nu vor fi contestaţii, lucrările ar putea începe cel mai devreme în a doua jumătate a acestui an. Valoarea totală a proiectului este de 9,3 milioane de lei, cea mai mare parte din sumă urmând a fi suportată din bugetul Consiliului Judeţean, aproximativ 8,2 milioane, restul provenind din bugetul local al municipiului Hunedoara.

 

Citeşte şi:

Casa de Cultură Hunedoara e victima unui blocaj administrativ. Primarul Hunedoarei arată cu degetul spre angajaţii Consiliului Judeţean

„Găuri” imense la două instituţii culturale. Casa de Cultură Hunedoara are doar pe hârtie un bazin de apă (plătit şi recepţionat), iar la teatrul din Petroşani e reclamată o pagubă de 2,6 milioane de lei

 

Tags
Back to top button
Close
Close