glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Schimbări în lot pe bandă rulantă la ACS Energeticianul

Unica echipă din judeţ care activează în Liga a doua de fotbal, ACS Energeticianul din Petroşani, trece prin momente de permanentă transformare. Rezultatele sub aşteptările investitorului Nicolae Sarcină au dus la schimbarea în ritm susţinut a antrenorilor şi la modificări continue în lotul de jucători. Sau, ar putea spune alţii, instabilitatea atât la nivelul conducerii tehnice a echipei cât şi în privinţa componenţei lotului a fost una din cauzele care au dus la aceste rezultate sub pretenţiile exprimate în startul sezonului.

Oricare ar fi adevărul dintre aceste două variante, cert este că formaţia din Petroşani a avut patru antrenori în cele 21 de etape jucate în Liga 2 (ceea ce înseamnă o medie ceva mai mare de cinci meciuri pe cap de antrenor), iar în momentul de faţă clubul s-a despărţit deja de 13 fotbalişti dintre cei cu care început campionatul. Energeticianul ocupă în acest moment locul 8, cu 29 de puncte, la 16 puncte în urma locului 3 care duce la barajul de promovare în Liga 1 şi la doar opt puncte deasupra primului loc retrogradant în Liga 3.

Vasile şi Iordache au plecat primii, Miron ultimul (până acum)

Lucrurile nu au stat de la bun început aşa cum şi-au dorit cei de la Energeticianul. Încă de la mijlocul turului de campionat devenise clar că echipa nu se va mai putea bate la locurile fruntaşe. În aceste condiţii, conducerea clubului a schimbat strategia din mers. A renunţat la jucătorii cu salarii mari, la fel şi la cei care nu au dat randamentul scontat, ajungându-se astfel la cifra 13 la capitolul plecări de jucători.
Recapitulând, primii puşi pe liber au fost Octavian Vasile şi Lucian Iordache, doi dintre componenţii de bază ai lotului care a realizat promovarea în liga secundă. A urmat o tranşă masivă de cinci jucători de care Energeticianul s-a dispensat dintr-un foc: Cosmin Achim, Emil Ninu, Marius Tomozei, Viorel Nicoară şi portarul Horaţiu Moldovan. Câte unul, câte doi, au mai plecat sau au fost concediaţi şi alţii. Al optulea, ca să respectăm cronologia exactă, a fost Laurenţiu Manole, iar al nouălea Marian Stoenac. Dudu Drugă, Călin Cristea şi Cosmin Neagu au împlinit duzina de fotbalişti care au părăsit Petroşaniul, iar cel de-al 13-lea pe această listă a fost portarul titular din prima parte a campionatului, Bogdan Miron. Acesta a primit ofertă de la o formaţie de prima ligă din Ungaria şi este foarte tentat să îi dea curs, după ce şi-a reziliat contractul cu gruparea lui Sarcină.
În plus, aşa cum ameninţa finanţatorul trupei petroşănene după egalul cu ASU Politehnica în ultima rundă din 2018, deranjat de atitudinea unora, „sigur ne vom mai despărţi de vreo opt jucători, vom aduce tineri care vor să joace”, astfel încât nu e exclus ca Miron să nu fie ultimul nume de pe lista disponibilizaţilor.
Să mai amintim şi că, aproape de la sine înţeles, cei care au plătit primii pentru rezultate au fost antrenorii, ca de fiecare dată. Cristian Dulca şi Marin Tudorache au fost înlocuiţi pe rând şi, după interimatul lui George Zima, formaţia a încheiat sezonul de toamnă cu Bogdan Andone pe banca tehnică.
Energeticianul îşi va relua pregătirile pe data de 14 ianuarie, iar antrenorul Bogdan Andone spunea că îşi doreşte un lot de 23 de jucători. Aceasta pentru a putea face faţă programului destul de încărcat al unei ligi a doua cu 20 de echipe şi cu deplasări lungi, în toate colţurile ţării.