Salata Moş Crăciun pentru sărbătorile de iarnă .Un aperitiv mai creativ pentru sărbătorile de iarnă.
Ingrediente
Pentru salată:
· 1 buc piept de pui Avis 3000
· 500 ml supă de pui
· 200 g șuncă
· 50 g măsline
· 1 borcan ciuperci feliate
· 1 lingură ulei
· sare
· 100 g cașcaval
· 4 castraveți murați
Pentru maioneză:
· 200 ml ulei
· 1 lingură muștar
· zeamă de lămâie
Pentru decor:
· 2 ouă fierte tari
· 2 măsline
· 1 ardei gras roșu
Mod de preparare
1. Se fierbe pieptul de pui fără piele, în supă, se lasă să se răcească, îl tăiem cubulețe și îl punem într-un castron.
2. Se taie șunca și măslinele cubulețe și se pune peste pieptul de pui. Tăiem ciupercile cubulețe și le călim în ulei timp de 5-10 minute. Se lasă să se răcească și se adaugă peste restul compoziției.
3. Se taie castraveții pe lungime, îi cureți de semințe, se taie cubulețe, se stoarce de zeamă și se pune peste celelalte ingrediente. Se adaugă cașcavalul dat pe răzătoarea mare și se amestecă.
4. Pentru maioneză, se folosesc 2 gălbenușuri (unul crud și unul fiert) pe care le amestecăm și adăugăm câte puțin ulei peste ele. La final, se adaugă muștar și lămâie după gust.
5. Se adaugă maioneza peste restul compoziției, sare după gust și se amestecă ușor.
6. Se așează salata pe un platou. Pentru decor, se dă pe răzătoare albușurile și gălbenușurile de la două ouă fierte tari, precum și un ardei gras roșu. Așezăm ingredientele astfel încât să obținem o față de Moș Crăciun. Pentru ochi folosim două măsline negre.