glasul-hd.ro Web analytics

Politică

S-a răzgândit: Nistor propune excluderea lui Rîşteiu

Liderul PSD Hunedoara a declarat ieri că va propune excluderea din partid a primarului oraşului Simeria, Emil Rîşteiu. Va mai face însă şi alte propuneri de excludere, „pentru mai mulţi consilieri locali” din Simeria şi din alte localităţi ale judeţului.

Imediat după ce primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, a anunţat public că va susţine Pro-România la alegerile europarlamentare, preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, spunea că nu-i va face serviciul de a-l exclude din partid ci, dimpotrivă, va merge prin oraş şi va spune că primarul este, totuşi, membru PSD. Ieri, Laurenţiu Nistor a anunţat că şi-a schimbat abordarea: „Cred că mâine în Comitetul Executiv o să supunem la vot excluderea din partid a unor oameni care nu-şi fac datoria. Adică, ei se fac că muncesc şi noi ne facem că-i ţinem membri de partid, să-i avem la număr?! Nu ne interesează. Pe mine mă interesează ca fiecare membru de partid să-şi facă datoria. Mă refer şi la un primar. Mă întreb, ce rost are să-l mai ţinem ca membru de partid pe primarul de la Simeria?! Mai bine să-l lăsăm, să nu mai aibă gânduri. Că poate-l bate gândul să se întoarcă (la PSD – n.red.) şi-atunci noi ne facem de minune că nu-l primim. Şi mai avem foarte mulţi consilieri locali care … iar aşa. Nu o să accept să facem doar umbră, să ţinem loc de umbră că s-ar putea să stea careva la umbra lor şi să şi răcească. Consilieri locali la Simeria şi-n alte părţi”.
În replică, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, a declarat: „Eu mi-am câştigat dreptul de a face orice fel de politică în 2012, când am candidat independent şi am câştigat. În ce-i priveşte pe consilierii locali (PSD – n.red.) de la Simeria, nu cunosc care mai este situaţia lor, eu nu i-am abordat în niciun fel din simplul motiv că dacă îşi părăsesc partidul îşi pierd şi mandatul. Alte comentarii nu doresc să mai fac, deocamdată”.