glasul-hd.ro Web analytics

Sport

S-a bătut palma la Petroşani pentru echipă în Liga a doua

Aşa cum v-am informat în ziarul nostru, autorităţile locale din Petroşani şi clubul patronat de Nicolae Sarcină au ajuns săptămâna trecută la un acord verbal, în urma unor negocieri destul de tensionate purtate la o întâlnire în cadru public. Mai rămânea ca înţelegerea să se oficializeze printr-o hotărâre de Consiliu Local, iar aceasta a venit zilele trecute.

Aşadar e oficial, Energeticianul Târgu Jiu – fosta ACS Şirineasa – va juca la Petroşani meciurile din sezonul competiţional 2018 – 2019 din Liga a doua şi se va pregăti la baza sportivă „Jiul”, ca şi până acum. Termenul limită de depunere a actelor necesare la Federaţie pentru înscrierea echipei în campionat este pe 15 iulie a. c.

S-au înţeles inclusiv (sau mai ales) la bani

Au fost aprobate şi tarifele de închiriere pentru terenurile şi pentru minihotelul de la „Jiul”, la sume cu care conducerea clubului a fost de acord. Acesta a fost de altfel punctul nevralgic care a dus iniţial la „ruperea relaţiilor” dintre Şirineasa şi Petroşani, când echipa şi-a făcut bagajele şi a plecat spre o destinaţie necunoscută, gen Târgu Jiu sau Turnu Severin. Astfel, pentru închirierea bazei sportive se va plăti 125 de lei/ oră pentru terenul central la meciurile oficiale, 30 de lei/ oră pentru teren de fotbal sintetic/ gazon natural şi 5 lei/ oră pentru terenul numărul 3. Pentru închirierea minihotelului s-a stabilit suma modică de 10 lei pe zi de persoană, deoarece „nu este sezon hotelier şi nu avem nici măcar lenjerii pe paturi sau femeie de serviciu”, cum recunoştea primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Banii astfel obţinuţi vor intra la bugetul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroşani, care va monitoriza atât orele de închiriere a bazei sportive, cât şi valoarea încasărilor. În fine, baza „Jiul” va fi de aici înainte păzită, pentru că până acum era „ţara nimănui”, orice putea intra şi ieşi după bunul plac.

Mai sunt câteva aspecte de lămurit

În primul rând, banii din vânzarea biletelor şi a abonamentelor (cu propunerea ca acestea din urmă să ofere intrarea gratuită) la partidele oficiale din sezonul 2018 – 2019 vor intra fie în contul Primăriei, fie direct în cel al Clubului Sportiv Municipal. Acesta din urmă se confruntă cu mari dificultăţi financiare, fiind pusă în discuţie chiar o eventuală neînscriere a echipei Jiul în Campionatul Judeţean. Soluţia salvatoare ar putea veni tot de la omul de afaceri Sarcină, cel care la negocierile iniţiale s-a oferit să ajute şi echipa de Liga a patra, odată cu Centrul de copii şi juniori din Petroşani, cu un eventual contract de sponsorizare, aşa cum au propus consilierii locali.