glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva joacă mâine primul amical al verii

Fotbaliştii de la CNS Cetate Deva au încheiat perioada de reacomodare la efort, începută odată cu reunirea lotului de acum aproape două săptămâni. Începând de sâmbătă, jucătorii de sub comanda lui Ioan Petcu intră „în pâine” cu primul amical din seria celor prevăzute în această vară. Mâine, de la ora 18, devenii vor întâlni divizionara secundă ASU Poli Timişoara într-un meci care se va juca la Sântămăria Orlea.

Echipă clasată pe locul 7 la ultima ediţie a Ligii a doua, formaţia condusă de pe bancă de un nou antrenor, Cosmin Petruescu (fost în sezonul trecut la CSM Lugoj), se află în stagiu de pregătire la Sântămăria Orlea şi a susţinut deja un amical, încheiat cu o victorie la scor, 4 – 0, în compania celor de la Sportul Petreşti. Golurile timişorenilor au fost marcate de Velici – două, Bozian şi Cherecheş, primii doi fiind binecunoscuţi microbiştilor hunedoreni încă din perioada în care au activat la Deva, respectiv Hunedoara.

De partea cealaltă, CNS Cetate încă nu şi-a definitivat nici pe departe lotul, fiind în perioada de căutări, cu mulţi jucători veniţi în probe. A rămas totuşi pe loc nucleul de bază al echipei, adică cei care au dus greul în campionatul trecut (cum spunea căpitanul Robert Cristian într-un interviu publicat zilele trecute în Glasul Hunedoarei), plus câteva certitudini la capitolul veniri – sau reveniri – la formaţia deveană. „Lotul nostru este în construcţie, ca să spun aşa, în fiecare zi vin şi pleacă jucători. În general avem în momentul de faţă, la antrenamentele zilnice, cam 18 jucători de câmp şi patru portari. Nu există indisponibilităţi, doar mici probleme de sănătate, astfel că la ora meciului cu Poli sperăm să îi avem pe toţi apţi de joc. La capitolul noutăţi i-aţi văzut pe Andrei Raţ, Szabolcs Szekely, reîntorşi la Deva, pe Dumitru Copil, de la Cermei, plus alţii pe care îi vom urmări la lucru în aceste amicale”, a spus Ioan Petcu, antrenorul principal al lui CNS Cetate.

Amicale CNS Cetate Deva

14 iulie: Cetate – ASU Poli Timişoara

21 iulie: CSM Şcolar Reşiţa – Cetate

21 – 28 iulie: cantonament la Geoagiu

25 iulie: Cetate – Ripensia

28 iulie: Unirea Alba Iulia – Cetate

4 august: FC Avrig – Cetate

8 august: Metalurgistul Cugir – Cetate

11 august: Cetate – FC Avrig

18 august: Cetate – adversar nedesemnat