glasul-hd.ro Web analytics

Sport

România a învins Cehia şi s-a calificat în Final Four în Grupa Mondială

Echipa feminină de Fed Cup a României a reputat un succes entuziasmant la Ostrava, învingând Cehia cu 3 – 2 şi obţinând astfel calificarea în semifinalele competiţiei. Cehia este deţinătoarea trofeului şi câştigătoarea a şase din ultimele opt ediţii de Fed Cup.
În semifinale România va întâlni Franţa, tot în deplasare, în 20 şi 21 aprilie. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Australia şi Belarus. Finala ediţiei din 2019 a Fed Cup este programată pe 9 şi 10 noiembrie.

Halep a adus României două puncte, dublul Begu – Niculescu pe cel decisiv

Primele două partide de simplu, disputate sâmbătă, au adus rezultate scontate. Rachetele numărul 1 din cele două formaţii, Pliskova de la gazde şi Halep de la oaspete, şi-au făcut datoria şi au obţinut victorii lejere. Pliskova a trecut de Buzărnescu cu 6 – 1, 6 – 4, iar Halep a învins-o pe Siniakova cu 6 – 4, 6 – 0.
Duminică cele două s-au întâlnit într-un meci care a durat mai mult de două ore şi jumătate. După un prim set în care s-a înregistrat un singur break, câştigat de Simona, setul al doilea a adus o avalanşă de cinci break-uri şi a fost adjudecat în cele din urmă de cehoaică, în prelungiri. Nici în setul decisiv cele două jucătoare nu s-au arătat mai sigure pe propriul serviciu, în cele din urmă românca reuşind să se detaşeze la 5 – 2 cu două break-uri în faţă. Au mai fost ceva emoţii, pentru că Pliskova a reuşit să strângă scorul la 5 – 4, însă Halep s-a impus în cele din urmă şi a adus România în avantaj, 2 – 1.
Buzărnescu a plecat foarte bine în întâlnirea cu Siniakova, a condus cu 3 – 0 şi se părea că nu va mai fi nevoie şi de meciul de dublu pentru calificarea fetelor noastre. De aici încolo însă reprezentanta gazdelor a preluat controlul şi s-a impus uşor în două seturi, egalând scorul la general.
Decisivă a devenit astfel partida de dublu. Irina Begu şi Monica Niculescu au înfruntat perechea numărul 1 din lume la ora actuală, Krejcikova – Siniakova, câştigătoare a două titluri de Grand Slam anul trecut. Româncele veneau însă după succesul de moral din urmă cu o săptămână de la Thailand Open, al doilea turneu WTA adjudecat la dublu în această formulă. Româncele au pierdut primul set la tie-break, însă le-au câştigat pe următoarele două la scor identic 6 – 4, după o dispută epuizantă, care a durat aproape trei ore (fără şapte minute).
Următoarea adversară a României este Franţa, echipă care le are în componenţă pe Garcia (numărul 19 WTA), Cornet (51), Parmentier (55) şi Mladenovic (64).

Rezultatele din sferturile Grupei Mondiale I

Cehia – România 2 – 3

Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu 6 – 1, 6 – 4
Katerina Siniakova – Simona Halep 4 – 6, 0 – 6
Karolina Pliskova – Simona Halep 4 – 6, 7 – 5, 4 – 6
Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu 6 – 4, 6 – 2
Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova – Irina Begu, Monica Niculescu 7 – 6 (2), 4 – 6, 4 – 6

Belgia – Franţa 1 – 3

Van Uytvanck – Garcia 6 – 7 (2), 6 – 4, 2 – 6
Mertens – Cornet 6 – 7 (6), 2 – 6
Mertens – Garcia 2 – 6, 3 – 6
Bonaventure, Flipkens – Ferro, Parmentier 6 – 3, 3 – 6, 10 – 6

Germania – Belarus 0 – 4

Maria – Sasnovich 6 – 7 (3), 3 – 6
Petkovic – Sabalenka 2 – 6, 1 – 6
Siegemund – Sabalenka 1 – 6, 1 – 6
Barthel, Groenefeld – Azarenka, Marozova 1 – 6, 6 – 0, 9 – 11

SUA – Australia 2 – 3

Kenin – Barty 1 – 6, 6 – 7 (2)
Keys – Birell 6 – 2, 6 – 2
Keys – Barty 4 – 6, 1 – 6
Collins – Gavrilova 6 – 1, 3 – 6, 6 – 2
Collins, Melichar – Barty, Hon 4 – 6, 5 – 7