glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo merge mai departe în Cupa României

Conform aşteptărilor, Autobergamo Deva s-a impus la Cluj în faţa celor de la CFF Clujana cu scorul de 12 – 4 (7 – 2). Partida s-a disputat duminică după amiază şi a contat pentru optimile de finală ale Cupei României la futsal. Aşa cum era de aşteptat, întâlnirea dintre liderul Ligii întâi şi „lanterna roşie” a campionatului (clujenii nu au acumulat nici un punct în actuala ediţie) nu a avut istoric. Oaspeţii au eliminat orice dubiu încă din start, când Obadă, Gomes şi Anton au făcut repede 3 – 0. Devenii s-au distanţat până la pauză la cinci goluri diferenţă, inclusiv juniorul Vlad Costea de la echipa U-19 a clubului trecându-şi numele pe lista marcatorilor.

În sferturile de finală Autobergamo va întâlni pe teren propriu pe Imperial Wet Miercurea Ciuc, în ceea ce constituie derbyul acestei faze a competiţiei. Meciul se va disputa cel mai probabil pe data de 24 februarie (duminica), de la ora 18, în Sala Sporturilor din Deva. Ciucanii au trecut în optimi, pe teren propriu, de Informatica Timişoara, deţinătoarea trofeului (dar o grupare părăsită de aproape toţi jucătorii de calibru), pe care au învins-o cu 6 – 2.

Competiţia KO a adus o singură surpriză

În celelalte meciuri disputate sâmbătă şi duminică s-au înregistrat în general rezultate scontate, cu o singură excepţie. Gloria Buzău a dispus la Gheorgheni de Inter din localitate cu 4 – 2, Ceahlăul Piatra Neamţ a învins după un meci dramatic la Remetea pe Kereszthegy cu 6 – 5, FK Odorheiu nu a avut probleme în deplasarea cu Bukovina Vicov, joc încheiat 12 – 6, Dunărea Călăraşi a realizat scorul rundei, 12 – 1 la Buzău cu Fortius. Singura surpriză, mai ales prin proporţia scorului, a furnizat-o CSM Târgu Mureş, care a trecut cu 6 – 1 pe teren propriu de Futsal Poli Iaşi.
Ultimul meci din această fază a Cupei s-a jucat aseară între KSE Târgu Secuiesc şi United Galaţi şi s-a încheiat după închiderea ediţiei.
Să mai spunem că, din moment ce Târgu Mureş şi Ceahlăul se întâlnesc în meci direct în sferturi, anul acesta vom avea cu siguranţă o echipă din liga a doua în semifinalele Cupei. Este o premieră de când acest sistem cu Final Four a fost adoptat în futsalul nostru. În rest, în afară de „întâlnirea de gradul trei” dintre Autobergamo şi Imperial, mai avem în sferturi un alt meci tare, cel dintre Dunărea Călăraşi şi FK Odorheiu. Dacă United Galaţi a trecut aseară (cum era previzibil) de KSE, atunci va avea şi în continuare o misiune facilă, în compania Gloriei Buzău.

Se reia şi campionatul la sfârşitul săptămânii

Liga întâi programează începând de sâmbătă şi până luni partidele etapei cu numărul 15 din sezonul regulat. Autobergamo joacă duminică în deplasare la Buzău cu Gloria, echipă pe care a învins-o în tur la Deva cu 11 – 1. În rest se detaşează din programul rundei întâlnirea de la Galaţi dintre United şi Odorheiu Secuiesc, cu gazdele având totuşi prima şansă. Un alt joc interesant ar putea fi cel de la Iaşi dintre Futsal Poli şi Informatica Timişoara, însă miza locului din play-off nu mai există după înfrângerea ieşenilor din etapa anterioară. În celelalte jocuri Dunărea Călăraşi şi Imperial Wet nu pot avea nici un fel de probleme în disputele de pe teren propriu cu Bukovina Vicov, respectiv Clujana Cluj.
Foarte important este rezultatul restanţei de mâine dintre Poli Iaşi şi Imperial Wet. În caz de victorie ciucanii pot egala în clasament pe United Galaţi şi să vină la numai două puncte în urma liderului Autobergamo.

optimi Cupa României, rezultate:

Imperial Wet Miercurea Ciuc – Informatica Timişoara 6 – 2
Inter Gheorgheni – SCM Gloria Buzău 2 – 4
Kereszthegy Remetea – Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ 5 – 6
Bukovina Vicov – FK Odorheiu Secuiesc 6 – 12
CFF Clujana Cluj-Napoca – Autobergamo Deva 4 – 12
Fortius 2014 Buzău – Futsal Club Dunărea Călăraşi 1 – 12
CSM Târgu Mureş – Futsal Poli Iaşi 6 – 1
KSE Tg. Secuiesc – United Galaţi s-a jucat aseară

sferturi de finală (23 – 26 februarie):

Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc
Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – CSM Tg. Mureş
SCM Gloria Buzău – KSE Tg. Secuiesc sau United Galaţi
Futsal Club Dunărea Călăraşi – FK Odorheiu Secuiesc