glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Redeschiderea Cinematografului „Patria”, întârziată

Devenii vor putea viziona filme 3D la cinematograful devean doar la sfârșitul lunii februarie

În urmă cu o lună, pe pagina de facebook a Cinematografului „Patria” din Deva se anunța marea redeschidere a cinema-ului pentru data de 14 februarie. Din păcate pentru cinefili, acest lucru nu va fi posibil deoarece lucrările de renovare și modernizare a sălii au fost întârziate. Totuși, reprezentanții firmei private, care au preluat cinema-ul, susțin că cel mai probabil devenii vor putea viziona un film 3D la „Patria” pe finalul lunii februarie.

La începutul lunii ianuarie, Ovidiu Călin (n. red. unul dintre investitorii cinema-ului „Flacăra” Hunedoara) a făcut o înțelegere cu cei de la România Film și a preluat cinematograful devean în chirie. Asta, după ce sala a fost închisă publicului din luna noiembrie a anului trecut din cauza defectării lămpii de proiecție și pentru că cel care administra cinema-ul, Traian Ilincari, s-a pensionat. Deși a fost anunțată redeschiderea „Patriei” de Valentineʼs Day, din păcate acest lucru nu se va întâmpla deoarece lucrările de modernizare nu au fost finalizate. „Nu vom putea redeschide cinematograful în 14 februarie pentru că încă mai avem de lucru. A fost întârziată și achiziționarea ecranului 3D, dar și lucrările de modernizare. Eu cred că cel mai probabil pe finalul lunii februarie îi vom putea da drumul și devenii vor putea viziona aici (n. red. la „Patria”), pentru prima dată, filme 3D”, a declarat Ovidiu Călin.

Echipamente tehnice moderne, scenă extinsă, bar cu sucuri și popcorn

Cinematograful devean a fost modernizat, echipamentele tehnice vechi au fost înlocuite cu altele noi, iar cei care îi vor trece pragul vor putea viziona aceleași filme ca la mall, în format 3D, dar la prețuri mult mai accesibile. „Înainte cinefilii nu puteau viziona filme 3D la Patria deoarece nu exista un ecran special. Noi am achiziționat ecranul, am schimbat lampa de proiecție, avem sonorizare Dolby și tot ce ne trebuie pentru ca oamenii să vadă aceleași filme ca la mall. În plus, au fost modernizate grupurile sanitare, am mărit scena pentru că avem în plan să organizăm și piese de teatru, dar și spectacole pentru copii. De asemenea, oamenii se vor putea bucura de toate produsele specifice unui cinematograf (răcoritoare, popcorn, nachos etc). Până la finalul anului vom înlocui și scaunele cu fotolii noi, mult mai confortabile și vom avea angajată și o firmă de pază pentru siguranța publicului. Aceleași filme în premieră care vor rula la cinematograful de la mall vor putea fi vizionate și în centrul Devei, la Patria, dar la prețuri mult mai accesibile. Prețul unui bilet la un film 3D va fi de 16 lei, iar un bilet la un film 2D va costa 13 lei. Totodată, ne dorim să încheiem parteneriate cu școlile, pentru ca cei mici să poată viziona tot felul de spectacole destinate lor, să punem în scenă piese de teatru, Stand-up comedy și chiar vom oferi posibilitatea copiilor să își poată ține ziua de naștere la cinema”, a adăugat Ovidiu Călin.