glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Reacţia administratorului public al CJ în cazul Brilinsky: „Vasilescu trebuie să răspundă”. Doar că Vasilescu e plecat din ţară

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, îşi pune la treabă talentul diplomatic în încercarea de a atenua scandalul

După ani de neînţelegeri cu şefii Consiliului Judeţean, în special cu vicepreşedintele Sorin Adrian Vasilescu, administratorul Sarmizegetusei Regia, Vladimir Brilinsky, a fost „lăsat la vatră”. S-a dorit a fi o manevră oarecum discretă. Doar că, în interviul publicat în exclusivitate ieri de „Glasul Hunedoarei”, Vladimir Brilinsky a explicat pe larg situaţia.

Pe administratorul public al CJ, Costel Avram, Brilinsky l-a acuzat că nu a ajuns niciodată la Sarmizegetusa Regia, deşi a declarat, imediat după instalarea pe post că, pentru el, capitala Daciei Libere este „prioritate zero”. Brilinsky a mai menţionat că înainte cu doar 3 zile de termenul de încetare a contractului său, Costel Avram a fost cel care l-a asigurat că i se va prelungi cu încă un an, lucru care nu s-a mai întâmplat însă. „Eu am declarat că Sarmizegetusa Regia este prioritate zero pentru mine în sensul că mă voi ocupa de infrastructura de acces spre situl istoric. Mă supără declaraţia domnului Brilinsky în condiţiile în care eu am fost cel care l-a susţinut cu tărie. Îmi pare rău că Vladimir Brilinsky nu mai este administrator la Regia, dar la celelalte întrebări pe tema aceasta ar trebui să răspundă domnul vicepreşedinte Vasilescu, pentru că eu m-am săturat să răspund pentru deciziile altora. Domnul Vasilescu are în subordine Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice (SPAMI – entitate subordonată CJ – n.red.). Eu am încercat să fiu mediator între Brilinsky şi Vasilescu. Nu mi-a ieşit. Am făcut tot ce a fost posibil pentru a nu se ajunge aici”, a declarat Costel Avram pentru „Glasul Hunedoarei”

Sorin Adrian Vasilescu nu a putut fi contactat, până acum, fiind, se pare, plecat din ţară.

Cu „bătaie” spre preşedintele CJ Hunedoara, Vladimir Brilinsky a declarat că a fost păcălit în momentul în care Mircea Bobora i-a propus să înceteze protestul din toamna anului trecut (Brilinsky îşi dăduse demisia din cauza neînţelegerilor cu Sorin Adrian Vasilescu – n.red.) şi să revină pe postul de administrator al sitului Sarmizegetusa Regia

Mircea Bobora încearcă să atenueze amploarea evenimentului  mergând pe ideea că nu e un capăt de ţară. „Domnului Brilinsky i s-a reluat contractul în toamna anului trecut apoi i s-a mai prelungit o dată, în februarie, (martie – n.red.), când a împlinit vârsta de pensionare, cu patru luni. Nu a fost vorba de nicio păcăleală. Eu m-am înţeles foarte bine cu domnul Brilinsky şi chiar i-am propus sau promis că atunci când vom avea nevoie de expertiza lui vom apela la el”, ne-a declarat preşedintele CJ.

Întrebat fiind dacă există vreun înlocuitor pentru Vladimir Brilinsky şi de ce acesta din urmă n-ar fi putut rămâne angajat al SPAMI, chiar dacă a împlinit vârsta de pensionare, Mircea Bobora a răspuns: „Începând de la Trump şi până la portarul de la Casina există câte un înlocuitor. În ce priveşte angajaţii cu vârstă de pensionare împlinită, nici ăsta nu mi se pare un subiect care merită discutat”.

Conform surselor noastre, atât în toamna anului trecut, cât şi acum, Sorin Adrian Vasilescu ar fi ameninţat că demisionează dacă Vladimir Brilinsky rămâne administrator al Sarmizegetusei Regia. Mircea Bobora a negat însă existenţa unor astfel de situaţii.

Citește și

CJ renunţă la Vladimir Brilinsky

Tags