glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrație

Război total Mărginean vs Mareș, pe tema gunoaielor. Decizie ANAP: În 2016, Primăria Deva, condusă de Mircia Muntean, a prelungit legal contractul de salubrizare

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a emis, ieri, un document raport, în care este precizat că Primăria Deva, condusă de Mircia Muntean, a prelungit în mod legal contractul de salubrizare, în anul 2016. Petru Mărginean a acuzat, luni, administrația locală că ar fi comis ilegalități la această prelungire. De cealaltă parte, viceprimarul Devei susține că totul este o „crasă dezinformare” și îl acuză pe Mărginean de „furt din banii devenilor”.

Ieri, Primăria Deva a primit de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice un document-raport, în care este precizat faptul că, în 2016, administrația locală condusă de Mircia Muntean a prelungit legal contractul de salubrizare. „Acum câteva minute am primit hârtia de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). Prin aceasta, se certifică că Primăria municipiului Deva a prelungit perfect legal contractul de salubrizare. Echipa de control apreciază faptul că, în speță, sunt aplicabile prevederile art. 221, din OUG 34/2006, prin urmare, autoritatea contractantă nu avea obligația aplicării prevederilor OUG 34/2006, la care face referire fostul edil, care a prejudiciat Deva și cetățenii Devei”, a declarat Răzvan Mareș. Potrivit acestuia, Petru Mărginean nu a prelungit contractul de salubrizare, în 2015, dar printr-un acord și-ar fi asumat prelungirea. Practic, Petru Mărginean ar fi fost de acord ca Salubritatea să facă investiții, dar fără ca aceste investiții să fie amortizate. „În anul 2015, și în aceeași hârtie scrie și lucrul acesta, Primăria municipiului Deva, condusă de Petru Mărginean, a făcut următorul lucru. Normativele spuneau că trebuie redusă cu 15% cantitatea de gunoi în Deva. Primarul avea de ales între: să lase aceeași cantitate de gunoi, dar costul depozitării era mult mai mare, sau să reducă cantitatea de gunoi, prin selectare și scoaterea din gunoiul rezidual a plasticului, hârtiei, fierului. Salubritatea a spus în felul următor: aveți două variante, hotărâți voi, domnule primar, ce vreți să faceți. Un preț mare al gunoiului sau noi investim, ca Salubritate, în aceste echipamente, vă lăsăm prețul la gunoi doar cu indexare, dar prelungiți contractul, ca să putem să amortizăm și noi investițiile pe care le facem. El (n.r. Petru Mărginean) a ales varianta 2, dar fără a mai prelungi. Ceea ce a dus Salubritatea în situația de a face investiția. El și-a asumat prelungirea prin acordul pe care l-a făcut. Sunt mai multe documente care, puse cap la cap, duc la lucrul acesta”, a declarat Răzvan Mareș, viceprimarul Devei.

Mareș: „Mărginean a furat din buzunarul tuturor devenilor”

Viceprimarul Răzvan Mareș susține că administrația locală se va îndrepta împotriva lui Petru Mărginean, după finalizarea controlului Curții de Conturi. Totul pentru că, spune acesta, pe vremea când Mărginean era primarul Devei, nu ar fi vrut să pună în aplicare o hotărâre definitivă și irevocabilă, prin care Primăria Deva era obligată să plătească către Salubritate SA suma de aproximativ 750.000 de lei. Administrația locală ar fi plătit aproape dublu, după ce un executor judecătoresc a pus în practică sentința. „Domnul Mărginean poate a uitat că a plătit din banii contribuabililor, nejustificat, și acum i se va imputa suma de 13-15 miliarde (n.r. lei vechi), doar penalități, care ne-au fost luate prin executor judecătoresc. El a avut o sentință definitivă și irevocabilă, prin care era obligat la plata sumei de aproximativ 750.000 de lei, care nu a fost pusă în aplicare ani de zile. Operatorul s-a îndreptat împotriva primăriei, prin executor judecătoresc, și am ajuns să plătim 13 miliarde (n.r. 1.300.000 de lei). Ceea ce face domnul Mărginean este o totală și crasă dezinformare, omițând că a furat din buzunarul tuturor devenilor prin neplata acelei sume și a adus penalități de 0,1 la % pe zi, cu toate că Primăria Deva avea bani. Acești bani i se vor imputa! După controlul Curții de Conturi, o să-l dăm în judecată. Lucrurile nu vor rămâne așa”, a mai spus Răzvan Mareș.

„Contra” lui Mărginean

Campania electorală care se anunță în municipiul Deva încinge spiritele în localitatea reședință de județ. Dacă, joi, reprezentanții administrației locale anunțau un control al Curții de Conturi, în urma căruia, spuneau aceștia, se pare că s-ar fi găsit nereguli la contractul pe care municipalitatea îl are cu firma care efectuează serviciile de salubrizare, nereguli de pe vremea lui Petru Mărginean, ieri, fostul primar a făcut o conferință de presă în care și-a prezentat punctul de vedere. „Deja am început să duc prea mult. Am căzut în genunchi, m-am rugat, m-am ridicat, și voi continua lupta. Legea este cea care va spune cine are dreptate, cine nu are dreptate, dar să apară în spațiul public faptul că eu am prelugit contracte, și mai ales contractul de salubrizare, pentru care nu mai sunt astăzi primarul Devei. Bine am făcut că nu am semnat acest contract. (…) Durata contractului cu Salubritatea expiră la 01.08.2017. Prelungirea acestui contract cu un an înaintea încetării (n.r. în momentul în care primar era Mircia Muntean), din punctul meu de vedere, demonstrează caracterul ocult al acestei prelugiri. Sunt responsabil pe ceea ce am făcut, în vremea în care am fost primar. Cu toată sinceritatea și cu toată responsabilitatea, în perioada 2012-2016 nu am prelungit niciun contract de salubritate, pentru că eu consider că este ilegal acest lucru”, a declarat Petru Mărginean.

2 Comments

  1. Iar a inceput Bedrica cu vrajeala!Gogule “cat ai fost primar” cati bani au fost sifonati aiurea de “pretenasi” de-ai directorului tehnic?Cate firme de constructii de 2 bani au executat lucrari (tot de 2 bani) care au costat municipalitatea o groaza de bani (mai mult decat orice standard de cost)?Ai tupeul sa verifici preturile/lista de cantitati la foecare lucrare cu standardul de cost?Ai avut vreodata tupeul sa verifici cum si pe ce bani (de cate ori valoarea) s-au executat lucrarile din Deva sau tu ai fost doar “forfecarul” care taia panglici?Si asa de final zi-ne “domnu Geo” cati bani au fost bagati aiurea in servicii de promovare personala prin A1?Te asteptam sa ne explici 100% din adevar!

Back to top button