glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

ATENȚIE! Restricții pe DN 76, timp de 10 zile. Șoferilor le este recomandat să evite zona podului de la Șoimuș

De mai bine de o săptămână, circulația pe timp de zi în zona Șoimuș este un adevărat coșmar. Ieri, Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a anunțat că situația va mai continua până la sfârșitul lunii, ba chiar se va acutiza. Șoferii sunt sfătuiți să evite circulația pe podul de peste râul Mureș, pentru a se feri de ambuteiajele create, cât timp vor fi efectuate lucrările care fac legătura între nodul rutier și podul de la Șoimuș.

În perioada 18 iulie -28 iulie 2017, în intervalul orar 06.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pe DN 76, pe sectorul de drum cuprins între intersecția cu A1și podul de peste râul Mureș, pentru definitivarea lucrărilor de modernizare și reabilitare. Restricțiile de circulație se vor institui doar pe timpul zilei, iar circulația se va desfășura alternativ, pe o bandă de circulație, și va fi dirijată prin piloți de trafic. Polițiștii de la Rutieră recomandă evitarea zonei afectate de execuția lucrărilor pentru desfășurarea circulației rutiere în regim de fluență, dar şi pentru prevenirea ambuteiajelor. „E vorba despre lucrările efectuate de firma Selina, care face legătura între nodul rutier și podul de la Șoimuș. Lucrările se vor întinde timp de două săptămâni și se efectuează între 6 dimineața și 20 seara. Circulația nu va fi întreruptă, ci se va desfășura alternativ. Totul se dirijează pe bază de piloți, alternativ. Cei care vor să nu stea în coloană pot să iasă de pe autostradă la Simeria, iar cei care vor să urce pe autostradă, o pot face pe la Simeria. Cei care vin de la Brad, pot să evite coloanele de mașini, venind pe Mintia”, a declarat comisarul șef Cristian Popșor, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Hunedoara.

În timpul restricțiilor de circulație, există următoarele rute alternative: DN 7 Arad – Deva – Simeria – Simeria Veche – autostrada A1; Autostrada A1- Simeria Veche – Deva – Săcămaș – Arad.

Restricții, de săptămâna trecută

În zonă sunt în vigoare mai multe restricții de trafic, anunțate săptămâna trecută  de CNAIR. Drumarii lucrează la porțiunea de DN 76, de la intrare în satul Șoimuș, iar asta le-a întins nervii la maximum șoferilor care tranzitează podul. Nu se știe cât va mai ține această situație, pentru că CNAIR nu a anunțat data la care restricțiile vor fi ridicate. „Pentru execuția lucrărilor de realizare a unui viaduct de pe autostrada A1 sunt instituite restricții și pe breteaua de intrare pe A1 Deva – Orăștie, circulația desfășurându-se simultan în ambele sensuri. Pentru realizarea acceselor în/din șantier s-au instituit restricții pe DN 76 și la pozițiile kilometrice km 3+035 dreapta, km 3+060 stânga, km 3+740 dreapta și km 3+935 dreapta. Zonele cu restricții sunt semnalizate cu indicatoare cu caracter temporar și cu piloți de circulație. Lucrările se execută numai pe timpul zilei, atâta timp cât permite lumina naturală”, se arată într-un comunicat al DRDP Timișoara, emis săptămâna trecută.

Tags
Back to top button
Close
Close