Rețeta zilei by Avis 3000
Pulpe de pui cu prune

Combinația de sărat – dulce-acrișor și un pic de iute e deosebită. Se pot servi atât la prânz, cât și seara.
Ingrediente :
- 2 linguri ulei de măsline
- 8 pulpe de pui AVIS 3000
- după gust sare și piper
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- 500 ml vin alb
- 1 cană prune deshidratate
Mod de preparare
- Într-un vas ceramic prevăzut cu un capac, încălzim uleiul, la temperatura medie-înaltă. Așezonăm pulpele de pui, fără piele, cu sare și cu piper. Gătim pulpele în două tranșe, până se rumenesc, timp de 6-8 minute, întorcându-le pe ambele părți. Scoatem pulpele pe un platou.
- Punem ceapa tăiată rondele în vasul ceramic și adăugam sare și piper. Gătiți ceapa, amestecând bine, până când prinde o culoare maronie, timp de 3-5 minute (reducem flacăra, dacă feliile de ceapă se gătesc prea repede). Adăugăm făina și amestecăm, timp de 1 minut. Turnăm vinul și adăugăm pulpele de pui, împreună cu sosul lăsat de acestea.
- Acoperim vasul și lăsăm preparatul să se gătească, până când carnea de pui se pătrunde bine, timp de 8-10 minute. În final, adăugăm prunele deshidratate și amestecăm foarte bine.
Poftă bună!
Sursa: www.gatesc.ro