glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Pui în sos Emmentaler

Dacă vă place gustul acestei brânze maturate, așa de mult cum îmi place mie, este timpul să preparați Pui cu sos Emmentaler.

Ingrediente :

  • 1 piept de pui (500 grame piept de pui) Avis 3000
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 150 ml lapte (supă de pui sau apă)
  • 50-100 grame brânză Emmentaler
  • 1 ceapă
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 fir cimbru (sau tarhon)
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 lingurița sare
  • 1 linguriță piper negru

 

Mod de preparare

  1. Se taie puiul cubulețe. Se toacă ceapă. Se taie brânză cubulețe mici sau se dă pe răzătoare.
  2. Se amestecă într-o pungă făina cu sare și piper. Se introduce puiul în pungă și se scutură bine până toate cubulețele sunt acoperite.
  3. Se încinge câte 1 lingură de ulei (sau unt) într-o tigaie și se prăjește puiul (scuturat de excesul de făină) în două ture, până se rumenește frumos pe ambele părți. Se scoate carnea din tigaie.
  4. Se încinge ultima lingură de ulei și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă vinul și se lasă să fiarbă până se evapora aproape de tot.
  5. Se adaugă cimbrul tocat, smântâna și laptele/supa/apa și se fierbe la foc mic cca 15 minute, adăugându-se și puiul. Se verifică puiul să fie fiert după acest timp și sosul să nu fie scăzut prea tare. Dacă a scăzut prea tare se mai “lungește” cu puțin lapte/supă/apă. Se condimentează cu sare dacă mai e cazul.
  6. Se adaugă brânză în 2 tranșe, amestecându-se după fiecare până se topește complet.
  7. Se servește cald.

Pofta bună!

Sursa : www.e-retete.ro

Back to top button