glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Pui cu bere neagră și stafide

Pui cu bere neagra și stafide – o mâncare potrivită pentru un prânz sau o cină simplă și rapidă. Carnea de pui va avea o aroma fină, deosebită, iar dulceața stafidelor va echilibra gustul ușor amărui dat de bere. Delicios!!

Ingrediente

·        500 g carne de pui Avis 3000

·        300 ml bere neagră

·        sare

·        piper

·        rozmarin

·        zeamă de lămâie

·        50 g stafide

Mod de preparare:

  1. Carnea de pui se taie în bucăți mai mici și se stropește cu zeamă de lămâie. Se sărează, piperează și se presară cu rozmarin, apoi se așează într-o tavă termorezistentă.
  2. Se adaugă stafidele și se toarnă berea. Se dă vasul la cuptor pentru 30-35 minute, până când berea scade și se transformă într-un sos legat.
  3. Bucățile de carne se întorc din când în când, pentru a se găti și rumeni uniform pe toate părțile.

Mod de servire:

Se așează carnea și stafidele pe platou și se stropesc cu sosul delicios de bere.

Se servește în stare caldă, ca atare sau alături de diverse salate.

Poftă bună!

 

Sursa: www.delly.garbo.ro

Back to top button