Rețeta zilei by Avis 3000
Pui cu bere neagră și stafide

Pui cu bere neagra și stafide – o mâncare potrivită pentru un prânz sau o cină simplă și rapidă. Carnea de pui va avea o aroma fină, deosebită, iar dulceața stafidelor va echilibra gustul ușor amărui dat de bere. Delicios!!
Ingrediente
· 500 g carne de pui Avis 3000
· 300 ml bere neagră
· sare
· piper
· rozmarin
· zeamă de lămâie
· 50 g stafide
Mod de preparare:
- Carnea de pui se taie în bucăți mai mici și se stropește cu zeamă de lămâie. Se sărează, piperează și se presară cu rozmarin, apoi se așează într-o tavă termorezistentă.
- Se adaugă stafidele și se toarnă berea. Se dă vasul la cuptor pentru 30-35 minute, până când berea scade și se transformă într-un sos legat.
- Bucățile de carne se întorc din când în când, pentru a se găti și rumeni uniform pe toate părțile.
Mod de servire:
Se așează carnea și stafidele pe platou și se stropesc cu sosul delicios de bere.
Se servește în stare caldă, ca atare sau alături de diverse salate.
Poftă bună!
Sursa: www.delly.garbo.ro