glasul-hd.ro Web analytics

Politică

PRM Hunedoara trăiește și vrea 5% în alegerile locale din 2016

Partidul România Mare, organizația Hunedoara, încă mai „trăiește”, deși „tribunul” nu mai este printre noi. Liderii partidului fondat de Corneliu-Vadim Tudor au declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că încearcă să revină pe scena politică, să se regrupeze, pentru a face față scrutinului electoral din 2016.

Având astăzi puțin peste 3% în sondaje, pentru liderii Partidului România Mare este o provocare să atingă pragul electoral de cinci procente, aceasta fiind ținta pe care și-au fixat-o urmașii tribunului. Cu doar 1.420 de membri, la ultima numărătoare din partid, formațiunii politice îi va fi extrem de greu în lupta electorală. „Bineînțeles, la ora la care vorbim, doar atingerea pragului de 5% este ținta, dacă vorbim realist. În ceea ce privește alianțele, țin să vă anunț că am fost contactați în anumite orașe ale Văii Jiului și până la 1 ianuarie lăsăm deschisă această ușă a posibilelor alianțe. Asta înseamnă, bineînțeles, listă comună și sprijinirea unor primari din Valea Jiului. Spre exemplu, dacă PSD, PNL sau un alt partid dorește cu adevărat să colaboreze cu noi, așa cum noi îi ajutăm să câștige primăria, și ei trebuie să elibereze un loc, două, trei, în funcție de negocieri, pentru Consiliul Local, ca PRM să aibă voce concretă. Ajutor doar dintr-o singură parte nu va exista! Dacă nu se vor concretiza, nu vom mai accepta alte alianțe și vom candida sub sigla proprie”, a declarat Emanuel Andronache, președinte PRM Hunedoara.

La Primăria Deva, PRM vrea să aducă pe cineva din afara partidului

Președintele organizației județene a PRM și-l dorește ca și candidat la Primăria Deva pe avocatul Mircea Mincea, prim-vicepreședinte al partidului, însă acesta refuză să candideze din nou, după ce în trecut a obținut doar 3,5 procente. „Nu excludem varianta de a veni cineva din afara partidului, pentru că avem și noi nevoie de aer proaspăt. Poate o persoană cu o notorietate mai mare, cu resurse financiare, pentru că e greu în campanie electorală. Degeaba candidez eu, și iau 3 sau 4 %. Trebuie să ne gândim la o strategie care să ne aducă măcar un consilier local”, a declarat Mircea Mincea, prim-vicepreședinte PRM Hunedoara.