glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Primarii Devei s-au tot schimbat, „viziunile” din mandatul lui Petru Mărginean au rămas

Panourile prin care Petru Mărginean dorea să îşi expună viziunea de dezvoltare a Devei înaintea alegerilor din 2016 persistă în oraş. Actualul primar, Florin Oancea, recunoaşte că e vorba de un detaliu care i-a scăpat.

Cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale din 2016, în zonele din Deva care au beneficiat de proiectele de regenerare urbană derulate în mandatul lui Petru Mărginean apăreau mai multe panouri de afişaj luminoase. Pe acestea au fost amplasate reprezentări grafice ale unor viziuni de dezvoltare legate de câteva puncte ale oraşului (Piaţa Gării, Piaţa Cetăţii, Incinta I a Cetăţii Devei etc….). Ideile erau îndrăzneţe: de exemplu, viziunea de dezvoltare legată de Piaţa Gării se baza pe dorinţa de a se realiza aici un „terminal intermodal de pasageri”, sau în Incinta I a Cetăţii se dorea realizarea unui amfiteatru care să găzduiască manifestări culturale.

În 2016, Mircia Muntean a redevenit primar al Devei. Până în vara lui 2017, cele mai multe şi mai importante sarcini dintre viceprimarii săi le avea Răzvan Mareş (se spunea că Mareş conducea, de facto, Primăria). Apoi, câteva luni, primar interimar a fost Ovidiu Moş. În noiembrie postul de conducere al Primăriei a fost ocupat, în urma votului de la alegerile parţiale, de Florin Oancea. Patru şefi s-au perindat pe la conducerea Primăriei Deva. Mai bine de doi ani au trecut de la montarea panourilor. Sunt neschimbate şi acum, motiv pentru care am fost tentaţi să credem că, poate, prin cine ştie ce circumstanţe, şefii Primăriei Deva şi-au însuşit ideile avansate de Petru Mărginean. L-am întrebat direct pe actualul primar, Florin Oancea, dacă, nu cumva, îşi asumă aplicarea ideilor frumos reprezentate grafic, din moment ce afişele de pe panourile luminoase sunt neschimbate. Răspunsul a venit la fel de direct: „Sincer, chiar mi-a scăpat problema asta. Sunt încă atâtea de pus la punct până când Primăria Deva va putea să funcţioneze pe principiile unei multinaţionale… Avem mult de lucru. Acele panouri, acele idei nu cred că mai sunt de actualitate. Le vom înlocui şi vom vedea ce întrebuinţare practică vor avea panourile luminoase”.