glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Deva: S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru alte două blocuri, în Grigorescu

Primăria Municipiului Deva a predat, ieri, amplasamentul pe care vor fi construite alte două blocuri de locuințe sociale modulare, în cartierul Grigorescu, și a dat ordinul de începere a execuției. Tot ieri, la București, a fost semnat contractul de finanțare pentru  acest proiect.

 Fiecare imobil va fi compus din 30 de apartamente, cu o cameră și șase apartamente cu două camere. Locuințele vor fi dotate cu instalații de energie electrică, apă și canalizare, vor fi zugrăvite, vor fi amenajate cu faianță, tâmplărie PVC, instalații (TV, prize, telefon, internet) și interfon. La parter vor fi amenajate spații pentru depozitare, iar la etaj – uscătorii și balcoane. „Astăzi am predat amplasamentul pentru începerea construcției la blocurile 3 și 4, în cartierul Grigorescu. Doresc să menționez că vor fi 72 de spații locative: 60 de garsoniere și 12 apartamente. Construcția are o valoare de 8.929.846 de lei, ce include proiectarea și execuția. Sursa de finanțare este Ministerul Dezvoltării Regionale, iar durata de execuție și finalizare este de nouă luni, începând de astăzi. S-a dat ordinul de începere a construcției. Licitația a fost câștigată de Amahouse SRL Arad. Blocurile sunt de locuințe sociale, la fel ca și celelalte două”, a declarat viceprimarul Devei, Ferdinand Pogocsan. 

158 de cereri pe lista de priorități

 Primele două blocuri de locuințe sociale, din cartierul Grigorescu, au fost date în folosință anul acesta. Construcția acelor imobile a costat aproximativ 12 milioane de lei, cu trei milioane mai mult. Diferența vine din faptul că la construirea primelor blocuri s-a realizat și infrastructura necesară, respectiv rețelele pentru utilități, dar și iluminatul public în zonă. De asemenea, au fost realizate alei pietonale, o parcare, un spațiu de joacă, zone verzi și platforme pentru colectarea deșeurilor menajere.

„O să beneficieze de aceste locuințe oamenii care sunt cu o situație materială precară. Au fost depuse în anul 2017, în total, 480 de cereri. Printre ele sunt însă și dosare care nu au fost actualizate, astfel că lista de priorități (dosare care au punctajele făcute) conține 158 de cereri”, mai spune viceprimarul Ferdinand Pogocsan.