glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Primăria dezbate „Porcăria”

Primarul Devei, Florin Oancea, vrea să organizeze o dezbatere publică pentru stabilirea locului unde vor fi “relocate” familiile din zona “Porcărie” din cartierul Grigorescu.

Municipalitatea vrea să mute 40 de familii defavorizate (în jur de 150 de persoane) din cartierul Grigorescu în locuințe modulare amplasate într-o altă zonă a Devei. Primăria Deva intenționează să dezvolte zona Grigorescu înspre Mureș, ca zonă de agrement, cu parc, pistă de biciclete, terenuri de sport, spații de servicii, ponton la Mureș pentru ambarcațiuni ușoare, și zonă rezidențială.

Două variante

Primarul Florin Oancea susține că sunt două variante pentru rezolvarea mutării familiilor din Grigorescu. Prima ar fi pe un teren de 1,8 hectare din zona Bejan, strada Carierei, deținut de Primăria Deva. A doua variantă ar fi pe un teren pe strada Depozitelor, în imediata vecinătate a viitoarei baze de transport local, însă primăria va trebui să cumpere acel teren. “Nu putem face abstracție de existența acestei categorii sociale în Deva. Nu putem întoarce capul în altă parte și să ne prefacem că această problemă nu există. Ea există și trebuie să o rezolvăm în mod civilizat. Cu toții ne dorim un oraș curat și sigur. A-i lăsa pe acești oameni fără niciun adăpost nu va contribui la liniștea și siguranța devenilor”, a declarat primarul Devei.

Florin Oancea spune va iniția în perioada următoare o dezbatere publică pe acest subiect.

Tags