glasul-hd.ro Web analyticsActualitateAdministrație

Podul de la Şoimuş se redeschide astăzi

În dimineaţa acestei zile ar trebui să ia sfârşit calvarul şoferilor, creat de închiderea totală a circulaţiei de pe podul peste Mureş de la Şoimuş. Decizia de închidere a fost aplicată pe durata unei săptămâni întregi, începând de lunea trecută.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara spun că a fost nevoie de o nouă serie de lucrări pe pod, care nu se puteau desfăşura „sub trafic” (cum spun drumarii). Podul a mai fost închis total şi parţial, în 2015 şi în vara acestui an, pentru o serie de lucrări de reabilitare.

Am întrebat DRDP Timişoara de ce a fost nevoie de încă o oprire totală de trafic. „Închiderea circulaţiei pe pod a fost necesară pentru refacerea îmbrăcăminţii bituminoase şi montarea rosturilor de dilataţie. Montarea anterioară a rosturilor (efectuată în toamna lui 2015 – n.red.) nu a reprezentat varianta finală a acestora. Acum e varianta finală. De asemenea nici asfaltul nu era în condiţii optime pentru a putea fi recepţionată lucrarea”, a venit răspunsul DRDP, prin intermediul Alinei Sabou, purtător de cuvânt al direcţiei amintite.

Situaţia se schimbă doar în 2019

Trecerea peste Mureş a devenit extrem de solicitată în ultimii doi ani, după ce pe aici este preluat aproape tot traficul de pe autostrada Deva – Sibiu spre DN 7 şi invers, asta în plus faţă de cel obişnuit (şi pentru care a fost, de fapt, proiectat şi construit podul, în anii ’70) de pe ruta Deva – Brad – Oradea.

Podul n-ar mai fi atât de aglomerat dacă măcar lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva ar fi gata. Se pare însă că lucrările de pe această porţiune de autostradă vor fi gata doar în 2019, după cum estimează Asociaţia Pro Infrastructură, cea care monitorizează lucrările de acest gen din întreaga ţară.

Back to top button