glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Perișoare de pui în sos bechamel

Dacă nu ați încercat până acum aceasta rețetă vă recomandăm cu încredere acest preparat, este absolut delicios. Se face și foarte ușor și repede, trebuie doar mare atenție la prepararea sosului.

Ingrediente :

  • 500 gr piept pui AVIS 3000
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri orez
  • 1 ou AVIS 3000
  • 50 gr unt
  • 2 linguri făină
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 foi dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Se toacă pieptul de pui și se amestecă cu orezul (pus în prealabil la înmuiat cu puțină apă), oul, jumătate din legătura de pătrunjel tocată mărunt și sare și piper după gust. Se amestecă bine ingredientele până se omogenizează compoziția.
  2. Cu mâna umedă în permanență luăm grămăjoare din compoziție și modelăm perișoarele.
  3. Punem pe foc o oală cu apă și puțină sare. În momentul în care apa dă în clocot adăugăm perișoarele și le lăsăm să fiarbă. Când încep să se ridice deasupra sunt fierte.
  4. Într-un vas punem laptele la încălzit și adăugăm o ceapa și câteva frunze de dafin. În rețeta originală a sosului se cer și cuișoare și nucșoară. Laptele se aduce până aproape de punctul de fierbere, fără a se fierbe însă, scoatem ceapa și cuișoarele și îl lăsăm deoparte.
  5. În alt vas topim untul, apoi adăugăm făina și amestecăm continuu până se încorporează, cu grijă să nu se ardă.
  6. Dăm deoparte și adăugăm puțin câte puțin laptele, amestecând continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn. După ce a devenit omogenă compoziția, fără cocoloașe, punem pe aragaz, la foc mic și fierbem până capătă consistența unui sos.
  7. Asezonăm cu sare și piper, adăugăm perișoarele și mai dăm într-un clocot.
  8. Servim cu pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Poftă bună!

 

Sursa: www.caietulcuretete.com

Back to top button