glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Pe pietonală se inaugurează doar fântânile

Primăria Hunedoarei a decis să organizeze o festivitate de inaugurare doar pentru Piaţa Regele Ferdinand şi fântânile arteziene din noua zonă pietonală a oraşului. Hotărârea apare după ce a devenit evident că muncitorii firmei care a pavat porţiunea bulevardului Corvin dintre Casa de Cultură şi b-dul Dacia s-au cam grăbit.
Sâmbătă seara, cu începere de la ora 19.00, vor fi inaugurate cele trei fântâni arteziene de pe zona pietonală a Hunedoarei. „Punctul culminant” va fi în jurul orei 21.00, când va fi pusă în funcţiune fântâna principală, aflată în faţa Casei de Cultură.

Pavarea nu e încă plătită

„Nu putem inaugura ceva care deja este folosit de oameni. Lumea se plimbă deja pe pietonală. Inaugurăm fântânile arteziene, în principal, şi Piaţa Regele Ferdinand (aşa a fost numită zona din faţa Casei de Cultură) în noua sa configuraţie. Sunt cinci firme care au lucrat pe pietonală. Până acum s-au plătit situaţiile de lucrări prezentate pentru platoul Casei de Cultură, cele trei fântâni, instalaţiile de iluminat şi instalaţiile de comunicaţii. S-a prezentat şi o situaţie de lucrări pentru pavaj, dar pe aceasta nu am plătit-o pentru că încă mai sunt multe retuşuri de făcut la acest capitol. Mâine (astăzi – n.red.) dimineaţă, administratorul principal al firmei care se ocupă de lucrare va veni la Hunedoara şi vom merge împreună acolo pentru a-i arăta clar ce remedieri mai trebuie făcute. De fapt, şi astăzi s-au ridicat 100 de metri pătraţi de pavaj şi s-au refăcut. Denivelări şi lucruri care trebuie ajustate există, nu neg asta, dar remedierile vor continua până când totul va arăta aşa cum trebuie. Nu vom face nicio plată până când nu vom fi pe deplin mulţumiţi de calitatea lucrărilor. Lucrarea de pavare se află în termenul contractual. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont că, doar pe bucata din b-dul Corvin s-au excavat, refăcut şi pavat 8000 de metri pătraţi”, declară primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.