glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Patru primari şi sute de oameni vor protesta la Deva “pentru un aer respirabil”

Primarii din Orăştie, Mărtineşti, Romos şi Beriu conduc o campanie de semnături şi pregătesc un protest la Deva din cauza problemei mirosului de la fermele de porci din zona Orăştiei, problemă nerezolvată după mai mulți ani în care s-au făcut adrese şi sesizări autorităților abilitate.
Petiţia, lansată de Primăria Orăştie şi cu care s-au solidarizat şi comunele din zonă, se numeşte plastic „Pentru un aer respirabil, fără miros de dejecții porcine, la Orăștie”. Petiţia a strâns miercuri, în prima zi în care s-a ieşit cu tabelele în stradă, peste 1000 de semnături, plus cele de pe petiţia on-line. Locuitorii Orăștiei şi ai comunelor din zonă care vor să sprijine acțiunea au la dispoziție două corturi amplasate în Piața Victoriei și pe strada Mureșului, unde pot semna petiția către autoritățile județene, sau o pot face pe petitieonline.com.

Cu jalba la Prefectură

Primarul Orăștiei, Ovidiu Bălan (foto), susține că a administrația locală pe care o conduce a făcut toate demersurile oficiale pentru stoparea situației provocate de fermele de porci și a anunțat că va organiza un protest la Deva, în fața Prefecturii județului și Gărzii de Mediu. Protestul este programat pentru 28 august. Peste 100 de orăştieni s-au înscris miercuri pentru participarea la protest.
“La solicitarea ONG-urilor și a sute de orăștieni nemulțumiți, am hotărât să organizăm un protest în fața Prefecturii Județului Hunedoara și a Gărzii de Mediu Hunedoara, prin care dorim să tragem un semnal de alarmă instituțiilor competente vis-a-vis de problema mirosului insuportabil produs de împrăștierea dejecțiilor animale de la fermele mai sus amintite, care persistă în întreaga zonă a Orăștiei de mai mulți ani”, a declarat Ovidiu Bălan.
Pe lângă primarul Orăștiei, s-au alăturat protestului şi fac parte din comitetul de organizare a acestuia și primarul comunei Mărtinești, Adinel Botescu, primarul din Romos, Mircea Pătrânjan, și primarul comunei Beriu, Emil Bîc.