glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agenda de weekend

Pentru acest final de săptămână hunedorenilor le sunt pregătite mai multe evenimente cultural-artistice și de divertisment.

Pasionații de tradiție, meșteșuguri și folclor sunt așteptați la Zilele satului hunedorean, la un festival de tradiții culturale hunedorene și la Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”, iar melomanii au ocazia să ia parte la un concert caritabil intitulat „Silvestri 50” și la un concert de pian la patru mâini, susținut de doi reputați pianiști români, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Cinefilii pot urmări povestea incredibilă a lui Enzo, un cățel inteligent și spiritual, iar tinerii petrecăreți sunt invitați la un pool party la Arsenal Park.

Vineri

La tradiție și spectacol folcloric

Ora 10:00, Muzeul Astra din Sibiu

„Zilele satului hunedorean”

În cadrul evenimentului vor fi organizate diverse ateliere meşteşugăreşti, mai multe ansambluri folclorice vor prezenta cântece şi dansuri populare, iar cultura gastronomică va fi promovată prin preparatele tradiţionale ale producătorilor din județul Hunedoara.

La film

Ora 17:30, Cinema „Patria” Deva

„The Art of Racing in the Rain”

Bazat pe cel mai bine vândut roman al lui Garth Stein, Povestea incredibilă a lui Enzo este o relatare emoționantă, văzută prin ochii lui Enzo, un cățel inteligent și spiritual (dublat de Kevin Costner).

La concert

Ora 19:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani

„Silvestri 50”

Concert susținut de doi pianişti de excepţie ai României, Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu. Este organizat de „Fabrica De Pian” şi are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru susţinerea proiectului „Fabrica De Pian”.

Sâmbătă

La expoziție

Ora 11:00, Cetatea Deva

Expoziţie de costume tradiţionale

Piese vestimentare din Europa Centrală şi de Est şi din Asia Centrală vor fi expuse în Galeria Citadela (în zona Poarta 2) din incinta monumentului istoric.

La festival

Ora 12:00, Castelul Corvinilor

Festival de tradiții culturale hunedorene

Evenimentul presupune prezentarea și valorificarea tradițiilor culturale hunedorene, reunind pe parcursul zilei o serie de acțiuni de promovare a gastronomiei, muzicii folclorice și dansului popular.

La festival

Ora 18:00, Poienița Voinii (comuna Bunila)

Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”

Festivalul folcloric al Pădurenilor de la Poienița Voinii (locul de baștină al regretatului artist Drăgan Muntean) își continuă tradiția și îi așteaptă și anul acesta pe iubitorii de folclor pe Dealul Cornetului.

Duminică

La pool party

Ora 12:00, Arsenal Park

Aqua Beach Party

Distracție, concursuri la piscină, muzică și adrenalină pentru toți, de la cei mai mici la cei mai mari. Atmosfera va fi asigurată de Mark Nova.

La film

Ora 15:00, Cinema „Flacăra” Hunedoara

„Once Upon a Time in Hollywood”

În anul 1969, o nouă lume se întrevede pe platourile de filmare de la Hollywood, iar noua realitate îi cam prinde pe picior greșit pe vedeta TV Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) și dublura care îi interpretează cascadoriile, Cliff Booth (Brad Pitt).

La concert

Ora 19:00, Conacul Karaba, Densuș

„Muzica Munților”

Este un eveniment de promovare a Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat. Concret va fi un concert de pian la patru mâini, susținut de doi reputați pianiști români, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (Asociația Klavier Art).

Tags