glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Parcare supraetajată, în fața Spitalului Județean de Urgență Deva. Potrivit studiului de fezabilitate, construirea clădirii va costa aproximativ 11 milioane de lei, cu TVA, bani de la bugetul local

Vești bune pentru șoferii din municipiul Deva. Primăria va demara în vara aceasta construcția unei noi parcări, de această dată supraetajată, pentru a decongestiona traficul în zona spitalului, dar și pentru ca pacienții unității sanitare să aibă unde lăsa autoturismele. Parcarea va fi concepută cu parter, două etaje și terasă, va avea 192 de locuri și va costa 11 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Vineri, consilierii locali vor vota studiul de fezabilitate, iar apoi lucrarea va intra în faza de proiectare, de licitație, iar apoi de execuție. Proiectul va fi făcut din bani de la bugetul local și dintr-un credit pe care administrația locală l-a contractat în urmă cu câțiva ani. „Studiul de fezabilitate a fost făcut și urmează să fie aprobat în Consiliul Local, vineri, iar după aceea va fi introdus în buget. Dacă se va aproba în buget, vom da drumul la proiectare, la licitație și la execuție, iar în paralel obținerea avizelor și autorizației de construire. Dacă lucrurile merg bine cu procedura de achiziție, sperăm să înceapă până în vara aceasta și să fie gata la mijlocul anului viitor. Noi suntem pregătiți, imediat după aprobarea bugetului să dăm drumul la licitație. În zona spitalului va fi făcută o perdea verde. Parcarea va fi realizată din creditul pe care îl avea luat și din bugetul local”, a declarat Mircea Davidescu, directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva.

Construcția va fi făcută pe terenul actualei parcări de la spital

În prezent, în fața spitalului din Deva există o parcare, împărțită în două: o parte pentru medici, iar alta pentru pacienți. Insuficientă însă pentru numărul mare de bolnavi și aparținători, care ajung la unitatea sanitară. „În prezent, aici există o parcare care este insuficientă, fapt care determină proprietarii de autoturisme care nu reușesc să găsească un loc de parcare, să-și parcheze mașinile pe b-dul 22 Decembrie, blocând două benzi de circulație și îngreunând oprirea autobuzelor și taxiurilor în stație. Ținând cont că parcarea existentă este amplasată pe un teren proprietatea municipiului Deva, Primăria municipiului Deva a luat hotărârea de a folosi acest teren pentru a amplasa o parcare modernă, supraetajată, care să deservească preponderent Spitalul Județean Deva. Realizarea acestei investiții va crea condiții foarte bune de parcare a unui număr de 192 de autoturisme”, se arată în expunerea de motive a proiectului care va fi supus la votul consilierilor locali la finalul acestei luni. Parcarea va avea o suprafață amenajată totală de 2142 de metri patrați, din care clădirea va ocupa definitiv o suprafață de 1.672 de metri patrați. 300 de metri pătrați vor fi destinați zonelor verzi adiacente parcării, iar 170 de metri patrați căilor de acces în și din parcare.

Tags

4 Comments

 1. Ce-i lipsea chelului….
  Spitalul se prabuseste si iresponsabilii au bani de parcari!
  Poate ne scapa justitia de Mircia si aliatii lui in acest proiect.

 2. Păi era vorba că se va amenaja o parcare pentru angajați, undeva în curtea spitalului. În acest fel s-ar elibera parcarea din față și s-ar economisi bani. Dar na, trebuie hrănită și clientela care a sponsorizat campania electorală a penalului.

 3. Un proiect pentru un spital de urgenta pe la periferia orasului pe cand ? Sa nu mai urle ambulantele prin toata Deva ! Avem nevoie de un oras pentru oameni.

  Este culmea cum se ingramadesc toate cladirile in acest oras, cladiri intre cladiri, peste cladiri, langa alte cladiri…

  Un ziarist cu acces la administratia orasului Deva si a judetului Hunedoara, este rugat sa le transmita acest mesaj celor care se ocupa cu sistematizarea orasului si administrarea unui oras agreabil. Multumesc !