glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Nici o medalie pentru gimnastele noastre la Mondialele de juniori

Dacă medalie de la Denisa Golgotă nu e, nimic nu e, pare să fie tristul adevăr în gimnastica feminină românească la ora actuală. Sportiva legitimată la LPS Cetate nu a reuşit să urce pe podium la Jocurile Europene de la Minsk, deşi s-a calificat în trei finale (individual compus, bârnă şi sol), ceea ce nu au reuşit nici mai tinerele ei colege de la Deva care au concurat în acelaşi timp la ediţia inaugurală a Campionatului Mondial de juniori.

Organizat în premieră anul acesta, locaţia fiind în Audi Arena din Gyor (Ungaria), noua competiţie a adus o singură surpriză plăcută delegaţiei României, însă aceasta a venit din partea băieţilor. Gabriel Burtănete a cucerit aurul în proba de sărituri cu un total de 14.424 de puncte, el obţinând astfel primul titlu de campion mondial de juniori pentru ţara noastră.

Revenind la întrecerea feminină, să spunem că echipa alcătuită din Antonia Duţă, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu, antrenori Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu, a terminat pe locul patru. S-a confirmat astfel şi la acest nivel de vârstă că e greu de spart „monopolul” instituit pe podium de marile puteri Rusia, China şi Statele Unite (clasate în această ordine la Gyor), cele care domină şi în întrecerea senioarelor. La individual compus Ioana Stănciulescu a încheiat concursul pe locul 10, Sfiringu pe 18, iar Duţă pe locul 34. Fetele noastre au reuşit trei calificări în finalele pe aparate. Ioana Stănciulescu – cea care se impune ca liderul acestei generaţii – a obţinut locul cinci la bârnă şi doar locul opt la sol (aparat la care este campioana europeană a junioarelor, titlu cucerit anul trecut la Glasgow), iar Silviana Sfiringu a terminat pe locul şase la sol.

Rusia, campioana la echipe a fetelor, a dominat concursul şi la individual compus, Viktoria Listunova şi Vladislava Urazova încheind în această ordine pe primele două locuri (pe locul trei s-a situat Ou Yushandin din China).

La masculin echipa României a terminat Mondialul de juniori pe locul 13. Concursul pe echipe a revenit Japoniei, care i-a avut în componenţă pe Shinnosuke Oka şi Ryosuke Doi, clasaţi pe primele două locuri la individual compus. Ucraina a terminat pe doi, iar Italia pe trei.