glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Kaiaciştii deveni au obţinut patru victorii la „Memorialul Paul Barna“

Tinerii legitimaţi la secţia de kaiac a Liceului cu Program Sportiv Cetate Deva au continuat seria bunelor evoluţii din 2019 şi la ediţia din acest an a „Memorialului Paul Barna“. Competiţia a avut loc –ca de fiecare dată – pe Lacul Cinciş, organizator fiind Clubul Sportiv Nautic Hunedoara, parteneri Federaţia Română de Kaiac-Canoe şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara.

Sportivii pregătiţi la clubul devean de profesorul Alexandru Mureşan au avut şase prezenţe pe podiumul de premiere, urcând de patru ori pe cea mai înaltă treaptă.

Două medalii de aur a câştigat Nadia Haidar în probele junioarelor III. Ea s-a impus atât la kaiac simplu cât şi la kaiac dublu, unde a evoluat alături de colega ei de club Larisa Răileanu.

Trei medalii şi-a adăugat în palmares şi Răzvan Săiceanu. El s-a impus în proba de kaiac dublu 500 metri a juniorilor III împreună cu Alexandru Miheţ, iar la kaiac simplu pe aceeaşi distanţă a terminat al doilea atât la categoria lui de vârstă cât şi la cea superioară, a juniorilor II. Un loc întâi a obţinut şi echipajul alcătuit din Alexandru Mureşan (fiul antrenorului) şi Bogdan Oprean în proba de kaiac dublu a băieţilor.

Reamintim, kaiaciştii de la LPS Cetate Deva au început cu dreptul aceste sezon competiţional prin rezultatele înregistrate în luna aprilie la puternica regată de la Timişoara, unde au participat la Cupa CSŞ Nr. 1 Timişoara şi Memorialul „Zeno Lache”. Acolo Larisa Răileanu şi Nadia Haidar au obţinut aurul în proba de kaiac dublu 1.000 metri, Larisa Răileanu argintul la kaiac simplu 200 metri şi bronzul la 1.000 metri, Nadia Haidar argintul la 1.000 metri şi bronzul la 200 metri, iar Alexandru Mureşan medalia de bronz la 200 kaiac dublu 200 metri împreună cu timişoreanul Damian Morocan.