glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Devencele Florentina Iuşco şi Cristina Sârbuleţ merg la Universiadă

Abia întoarsă de la Jocurile Europene de la Minsk, din Belarus, atleta Florentina Marincu Iuşco va merge la Napoli, în Italia, pentru a participa la Universiada de vară 2019. Competiţia, care a ajuns la ediţia jubiliară cu numărul 30, se desfăşoară în perioada 4 – 14 iulie. O altă sportivă din Deva care va lua startul la aceste întreceri este judoka Cristina Maria Sîrbuleţ. Reamintim, Iuşco este legitimată la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva, iar Sîrbuleţ la Clubul Sportiv Municipal Deva. A făcut deplasarea şi profesorul Nicolae Alexe, care face parte din coelctivul tehnic de la atletism, alături de Daniela Costian şi Alin Larion.

Şi-au anunţat participarea la Universiada de la Napoli peste 12.000 de sportivi reprezentând ţări de pe toate continentele, care vor concura la 18 discipline. Delegaţia României are în componenţă 86 de sportivi înscrişi la zece discipline, 24 de tehnicieni – antrenori, medici, masori – şi doi delegaţi oficiali din partea Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar. Disciplinele la care vor concura sportivii noştri sunt următoarele: atletism feminin şi masculin (14 sportivi), baschet feminin (12), gimnastică artistică feminin şi masculin (3), nataţie feminin şi masculin (6), judo feminin şi masculin (10), scrimă feminin şi masculin (10), tenis de masă feminin şi masculin (8), rugby (12), taekwondo feminin şi masculin (7) şi tir sportiv feminin şi masculin (4).

Finanţarea participării româneşti la Universiadă se face de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar. Această instituţie deţine competenţa exclusivă pentru reprezentarea României la competiţiile oficiale organizate sub egida federaţiilor internaţionale ale sportului şcolar şi universitar.