glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Naţionala de fotbal pe plajă se pregăteşte pentru Jocurile Europene

Naţionala de fotbal pe plajă a României se află de luni şi până duminică într-un cantonament care se desfăşoară la Eforie Nord. Lotul condus de Marian Măciucă se pregăteşte pentru participarea la Jocurile Europene, competiţie ajunsă la cea de a doua ediţie şi care este organizată anul acesta la Minsk (Belarus), în perioada 21– 30 iunie. România s-a calificat la aceste Jocuri Europene după ce anul trecut a disputat ultimul act din Promotion Final a Euro Beach Soccer League (EBSL), finală pierdută în faţa Germaniei la lovituri de departajare.

Iată şi jucătorii convocaţi pentru Jocurile Europene 2019:
Andrei Paul Neag, Valentin Dumitrică – portari; Iulian Răvoiu, Marian Măciucă (antrenor-jucător), Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Alin Bugala, Emil Vîrtan, Claudiu Della, Ionuţ Florea, Gheorghe Andrescu – jucători de câmp. Luni, 17 iunie, are loc prezentarea oficială la Izvorani, iar plecarea la Minsk va avea loc sâmbătă, 22 iunie.

Adversarele României sunt Belarus, Portugalia şi Elveţia

România a fost repartizată în Grupa A, alături de Belarus – ţara gazdă, Portugalia – locul 3 la ultima ediţie a EBSL şi Elveţia. Din Grupa B fac parte Italia – campioana europeană, Spania – locul 2 în EBSL, Rusia – locul 4 în EBSL şi Ucraina.
Echipele clasate pe primele două poziţii din fiecare grupă se califică în faza semifinalelor şi vor evolua în turneul pentru locurile 1 – 4, iar formaţiile de pe 3 şi 4 din grupe vor merge în turneul pentru locurile 5 – 8.
Iată şi programul Naţionalei României:
marţi, 25 iunie, ora 19.30: România – Belarus
miercuri, 26 iunie, ora 14: Portugalia – România
joi, 27 iunie, ora 14: Elveţia – România
Să mai spunem că la aceste Jocuri Europne de la Minsk vor participa circa 4.000 de sportivi, care vor concura în aproape 200 de probe.