glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Metoda „accidentul” încă are succes. O hunedoreancă a rămas fără 13.000 de lei pentru că nu a verificat ce i s-a spus la telefon

Un nou caz de înşelăciune şi o nouă victimă, tot din municipiul Hunedoara (poliţiştii încă nu au explicat de ce cele mai multe situaţii de acest fel se înregistrează în oraşul amintit). Este vorba despre o femeie de 63 de ani care a căzut în plasa escrocilor, deşi se împlinesc ani buni de când astfel de cazuri sunt mediatizate destul de intens ori de câte ori apar.

Ieri dimineaţă, la ora 3.00 , femeia a primit un telefon de la un bărbat care s-a dat drept fiul său şi care i-a spus că, în noaptea de marţi spre miercuri, a lovit doi oameni cu maşina. Fiul cel fals i-a mai spus femeii că are nevoie de bani pentru a salva vieţile celor două victime ale inventatului accident şi că-l va trimite pe şoferul „avocatului” său pentru a lua banii de la domiciliul femeii.

După câteva minute, la uşa apartamentului femeii a apărut un individ care s-a recomandat drept „şoferul avocatului”. Femeia, fără să întrebe prea multe i-a dat acestuia 13.000 de lei. Abia după aceea a reuşit să-şi sune fiul şi să constate că a fost înşelată.

Reguli de urmat

Poliţiştii spun că, în aceeaşi noapte de marţi spre miercuri, în Hunedoara au mai existat trei tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul”, dar persoanele apelate au fost vigilente şi nu au dat curs solicitărilor de bani făcute de escroci.

„ Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo, pentru confirmare. În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei”, reaminteşte IPJ Hunedoara.