glasul-hd.ro Web analytics


Eveniment

Metoda „Accidentul” a făcut o nouă victimă. Un „procuror” a lăsat o femeie fără 7.200 de lei

Polițiștii caută un grup de șarlatani care au indus în eroare, prin metoda „Accidentul”, o femeie din comuna Cârjiți. Se pare că unul dintre indivizi, care s-ar fi prezentat „procurorul”, ar fi lasat-o pe femeie fără 7.200 de lei pentru a-i scăpa fiica de problemele cu legea.
Femeia a primit un telefon în care a fost anunțată că fiica sa a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană ar fi decedat. Una dintre persoanele cu care a purtat mai multe discuții la telefon s-a dat drept fiica sa, iar o alta, „procurorul” care anchetează cazul. Aceștia i-au cerut 6.000 de euro pentru „rezolvarea problemelor”, femeia urmând să facă plata unei persoane din grupul respectiv care urma să vină la ea acasă. Victima a pus într-un plic toți banii pe care îi avea, 7.200 de lei, pe care i-a înmânat unui necunoscut. După ce bărbatul respectiv a dispărut, femeia și-a sunat fiica și a realizat că persoanele din spatele apelurilor telefonice au înșelat-o. Victima s-a adresat polițiștilor și a făcut plângere penală prin care a cerut identificarea autorilor înșelăciunii, dar și recuperarea banilor.
O altă situație asemănătoare s-a petrecut ieri tot în comuna Cârjiți. Un bărbat în vârstă de 78 de ani a primit mai multe apeluri telefonice de la un bărbat care spunea că este procuror și care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier. Pentru ca aceasta să scape de închisoare apelantul i-a cerut o sumă mare de bani. Omul a realizat că apelurile primite sunt de fapt o tentativă de a-l înșela, lucru pe care i l-a și spus celui care își spunea „procurorul”, acesta din urmă închizând telefonul. În ambele cazuri polițiștii au deschis dosar de cercetare penală.

Back to top button